Heeeeeeej vänner! Och skön lördag på er!
Jag tog en liten paus igår och tog det mest lugnt här hemma, har en förkylning som ligger under ytan, inte värre än så men energin är lite låg.
I dag sov vi till 10:40! Det är helt galet, inte länge sedan det hände sist heller! Alfons ligger och snusar lika länge som oss och han hade nog kunnat sova en timme till om vi inte väckt honom 😉
Efter gemensam frukost så skjutsade vi Junis bästis Neah ner till tåget och sedan for vi och tjejerna till Hornbach för att välja färg och matta, vi ska måla om i Junis rum och fräscha upp där lite.
Så nu ska vi upp och måla! Men tänkte bara dela med mig av middagen igår kväll – sååååååååå gott det blev! Alltså detta kommer vi göra fler gånger!
Oxfilén (mittbit) på drygt 600 g försteget jag snabbt i smör och olja med salt och peppar och sedan vakuumförpackade jag den och körde i sous vide på 60 gr i 3 timmar – PERFEKTION!
Sedan stekte jag snabbt på i het panna för att få yta och väl tilltagna skivor skars ut.
Har ni ingen souvide? Då hade jag saltat och pepprat den sedan stekt den hastigt och sedan satt in i ugnen på 125 gr i ca 30 min (innertemperatur 56-58 gr)
Blomkålen bröt jag i buketter och skivade i ca 1 cm skivor. Lade i skål och drisslade olivolja över + salt och peppar.
Körde i Airfryer (automatiskt program men annars 180 gr) tills den fått fin färg och mjuknat.
Blomkålen blir så otroligt god i airfryern! UMAMI! Går självklart att rosta i ugnen också. (180 gr tills den mjuknat och rostats)
Såsen kommer nedan, den är MAGISKT GOD!
Rätten monterades sedan:
1 näve babyspenat + ruccola, lite olivolja och äppelcidervinäger, salladskrydda.
Blomkålen
Oxfilé och såsen.
Såååååå gott!
Detta vinet drack vi till – grymt gott! Det hittar ni HÄR
Prova detta vetja! Går självklart att ha till kyckling eller fläskfilé istället.
Skriv utMagiskt god timjansås till kött
- Portioner: 2-4
Ingredienser
2 st schalottenlökar, finhackade
1 klyfta vitlök, finhackad
smör att steka i
3 dl syrad grädde
2 msk konjak
1 msk fond: brynt schalottenlök
1 tsk kinesisk soja
1 kruka timjan, repade blad och hackat
svartpeppar och ev salt
1 dl riven parmesan
Instruktioner
Fräs schalottenlök och vitlök i smöret, rör ner övriga ingredienser utom parmesan.
Låt koka ihop på låg värme i 7-8 minuter. Rör ner parmesan innan servering
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Hej, gammalt recept men en nybörjar fråga när det gäller sous vide 🙂 Varför steker du köttet innan vacc påsen? Jag trodde jag tillagade köttet först till rätt temp, vilade och sen stekte den till fin yta med kryddorna. Nyfiken alltså för jag har blivit med en sous vide precis och tänkte hitta ngt gott här hos dig till Valborg
Hej!
Genom att ”presear” skapas en karamelliserad yta genom Maillard-reaktionen, detta ger en djupare och mer komplex smak.
Förstekning ger också tätare porer som hjälper till att hålla saftigheten inne när köttet tillagas med sous-vide.
Längtar efter ett låååångt inlägg med tips från Warszawa 🙂 Om jag får drömma och önska vill säga.
Och gärna om du sitter på några nya godbitar i smink/piff/parfym-kategorin. På tal om att önska.. :)💗
Uppskattar så dina recept och din blogg, blir alltid lite extra glad här inne 💗
Trevlig söndag!
/Anna
Din önskan är hörd och jag sitter faktiskt med Warszawabilder i skrivande stund, förhoppningsvis får jag ut inlägg inom de närmsta dagarna och piffinlägg är också på gång 😉
Härligt att du trivs här inne! Skön söndag! 🥰
Du delar alltid med dig av sååå smarriga recept 🤗Ville bara säga tack🥰
Vad glad jag blir, tack Cecilia! 🌸
En till långsovare här, men det var nog välbehövligt! Väl medveten om att 5-6 timmars sömn i veckorna inte är hållbart i längden, men med oregelbundna arbetstider är det svårt att få regelbundenhet.
Lugn och skön lördag idag. Har roat mig med att ”komma ifatt” i hemmet. Och inte känns det särskilt betungande heller att tillbringa dagen inne då det är 50 shades of grey ute, med ett evigt regnande.
Tror det blir ett värmande bad i spa’t ikväll.
Oxfilén och såsen, ja hela rätten för den delen, tar jag med mig till nästa gång jag hittar fin oxe i butik. Kanske att jag skulle tillsätta nån gul kantarell eller tratt- också, om jag nu hittar såna under mina pauser i skogen.
Njut kvällen och lycka till med makeovern hos Juni!
Kram 💕
MUMS för kantarell ja! Det ska jag prova nästa gång!
Skönt med en lugn lördag hoppas söndagen blir fin den också för dig! KRAM