Hej FÖRSTE SEPTEMBER!
Inte för att man kan tro det, nyss varit ute på hundrunda i bara en tunn klänning och 20 grader visar termometern.
Vi ska ha 20-22 grader hela helgen, fram till tisdag! FANTASTISKT!
Jag älskar september! Alltid gjort.
Vacker månad och ett löfte om något nytt.
Jag kikar in lite snabbt för att tipsa er om den här soppan, den är såååååå god!
Garneringen med paprika, zucchini, aubergine och rostade pinjenötter är ett måste så skippa inte det!
Toscansk tomatsoppa
- Portioner: 4
Ingredienser
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
½ msk basilika, torkad
½ msk timjan, torkad
½ msk oregano, torkad
1 msk matfett att steka i
800 ml körsbärstomater på burk
3 msk tomatpuré
5 dl vatten
3 msk grönsaksfond
½ msk fibersirap (eller honung) – kan uteslutas
2 dl grekisk yoghurt (uteslut eller ersätt med mejerifritt alternativ vid behov)
salt
1–2 krm cayennepeppar
GARNERING:
½ röd paprika
1 dl zucchini
1 dl aubergine
2 msk rostade pinjenötter
Instruktioner
Börja med grönsakerna till garneringen.
Strimla paprikan, tärna zucchinin och auberginen. Grilla eller stek grönsakerna.
Finhacka löken och vitlöken. Fräs med kryddor i lite matfett i stekpanna tills de mjuknat. Lägg över i kastrull.
Rör ner tomater, tomatpuré, vatten, fond, sötning och koka ihop till en soppa. Rör ner grekisk yoghurt och smaka av med salt och cayennepeppar.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Är soppan för tjock, späd med hett vatten.
Toppa med de grillade grönsakerna och rostade pinjenötter, och en extra klick grekisk yoghurt.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Väldigt god o enkel att tillreda
Tack för feedback!