Ingredienser
- 1 förpackning stora tortillabröd
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 1 påse tacokrydda
- 1 påse nachochips
- 100 g Philadelphia (cream cheese)
- 1 dl grädde
- 150 g majs
- 1/2 burk tacosås (valfri styrka)
- 1,5 msk jalapeños, hackade
- Salt & peppar
- Ca 300 g riven ost, gärna en smakrik med goda smältegenskaper
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Stek först lök, sedan nötfärsen i en stekpanna på medelhög värme tills den är genomstekt.
Tillsätt tacokryddan och rör om ordentligt.
Rör ner Philadelphia, grädde, tacosås, jalapeños och majs i stekpannan. Låt blandningen puttra tills allt är väl blandat och krämigt.
Smaka av med salt och peppar.
Montera tortillatårtan:
Lägg ett tortillabröd på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Bred ut ett lager av köttfärsfyllningen över brödet och strö över lite riven ost och nachos.
Lägg på ett nytt tortillabröd och upprepa lager-på-lager tills fyllningen är slut. Avsluta med ett tortillabröd överst och nachoschips.
Gratinera:
Strö resten av den rivna osten över det översta tortillabrödet.
Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter, eller tills osten är gyllene och tortillabröden är genomvarma.
Låt tortillatårtan vila några minuter innan du skär den i tårtbitar.
Servera med valfria tacotillbehör, som sallad, guacamole eller skivad avokado, gräddfil och salsa.