Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tortillapizza med köttfärsås och ägg


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 tortilla, valfri sort
2 dl Köttfärssås *
2 dl riven ost
2 ägg
salt, peppar

500 g köttfärs
1 liten gul lök
1 burk pizzasås
1 msk tomatpuré
2 klyftor vitlök
1 msk ljus soja (typ tamari)
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad basilika
lite kon. kalvfond
salt, peppar


Instruktioner

Förbered köttfärssåsen: Stek köttfärsen och rör sedan ner hackad lök så det får fräsa ihop.
Rör ner övriga ingredienser, låt allt puttra på under lock i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 225 g varmluft.
Fördela köttfärssåsen på tortillorna, toppa med riven ost och ägg. Salta och peppra lite på äggen.
Sätt in pizzorna i ugnen och grädda tills ägget är mediumhårt och osten smält.