Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torskrygg med svampfräs och gratinerad jordärtskocka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g torskrygg
600 g jordärtskockor
1 dl riven lagrad ost.
300 g valfri svamp
smör att steka i
salt, peppar
lite grönt som bladpersilja eller krasse är fint att garnera med.


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr.
Torka av torskryggen, salta och peppra och låt vila ca 15 minuter.
Skala jordärtskockorna och koka i lättsaltat vatten ca 8 minuter tills de är nästan mjuka. Låt rinna av och dela dem sedan.
Lägg på plåt och salta och peppra lätt och tryck till dem lite lätt med en gaffel, strö den rivna osten ovanpå.  Sätt in i ugnen tills osten smält och fått fin färg.
Hacka svampen ganska grovt, stek i stekpanna tills svampen fått fin färg. Klicka i lite smör, salta och peppra. Ta upp svampen och lägg i ytterligare en klick smör i pannan och stek torskryggen på ganska hög värme, vänd när första sidan ser gyllenbrun ut. Stek andra sidan tills den har fin färg, dra sedan bort från plattan men låt fisken gå klar på eftervärme.(Innertemperatur 50-52 gr)
Lägg jordärtskockorna på tallrikarna, fisken, toppa med svamp och häll sedan lite brynt smör över.