Torskrygg med svampfräs och gratinerad jordärtskocka

av Åse

I annonssamarbete med Dryckestipset.se

Heeeeeeej kompisar!

Denna helgen var egentligen fullbokad men ALLT blev av- och ombokat! Haha! Men vet ni, jag är inte ledsen för det -klart att jag saknar att inte hänga med mina vänner men det är skönt att få lura omkring här hemma också!

I går var vi ju och såg Nelly Rapp! Sååå mysigt med bio! Fick mersmak så måste gå och se något snart igen, kanske ingen barnfilm denna gången dock haha!

Sov som en kratta i natt dock, gick och lade mig 23.30 men vaknade 00:22 av att storsonen ringde och uppenbarligen inte förstod vad klockan var! hehe!
Sedan vaknade jag vid 3….vid 4… och klarvaken 6:45! men jag var utsövd och det är så mysigt att tassa upp ensam vaken i huset, ta en kopp kaffe och lägga mig i sängen igen och läsa lite i paddan.

Hoppas att ni haft en fin lördag so far! Ni ser kanske ”SÅ MYCKET BÄTTRE”? Det ska vi göra!

I går åt och drack vi ljuvligt gott!

Légende de Bonpas är perfekt till stekt eller ugnsbakad fisk.
Torrt, fruktigt och friskt med smak av tropiska frukter och citrus.

Bonpas är en egendom i Rhônedalen precis vid de franska alperna och då vingårdarna ligger på 300 meter får de en långsam mognad och detta ger bitig syra men lite sötma! I det fd klostret Bonpas har man producerat vin sedan 1318! Coooolt!
Jag är svag för vita franska viner.

Ett perfekt vin till maten tyckte vi.

Den har kvalat in i ett fåtal systembolagsbutiker, men annars beställer man den enkelt HÄR och där kan man öven läsa lite mer om denna fransos!

Vinet kostar 95 kronor och innehåller mindre än 3 g socker per liter.

Maten då! Detta är en snabblagad rätt som trots det är fullt med smak!
Min man hade en större portion än jag så ni tänker på det om ni har hungriga personer vid ert bord =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torskrygg med svampfräs och gratinerad jordärtskocka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g torskrygg
600 g jordärtskockor
1 dl riven lagrad ost.
300 g valfri svamp
smör att steka i
salt, peppar
lite grönt som bladpersilja eller krasse är fint att garnera med.


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr.
Torka av torskryggen, salta och peppra och låt vila ca 15 minuter.
Skala jordärtskockorna och koka i lättsaltat vatten ca 8 minuter tills de är nästan mjuka. Låt rinna av och dela dem sedan.
Lägg på plåt och salta och peppra lätt och tryck till dem lite lätt med en gaffel, strö den rivna osten ovanpå.  Sätt in i ugnen tills osten smält och fått fin färg.
Hacka svampen ganska grovt, stek i stekpanna tills svampen fått fin färg. Klicka i lite smör, salta och peppra. Ta upp svampen och lägg i ytterligare en klick smör i pannan och stek torskryggen på ganska hög värme, vänd när första sidan ser gyllenbrun ut. Stek andra sidan tills den har fin färg, dra sedan bort från plattan men låt fisken gå klar på eftervärme.(Innertemperatur 50-52 gr)
Lägg jordärtskockorna på tallrikarna, fisken, toppa med svamp och häll sedan lite brynt smör över.

1 kommentar

Anna 27 oktober, 2020 - 23:12

Låter magiskt gott, måste testa.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.