Ingredienser
Brynt smör:
150 g smör
4 msk hasselnötter, hackade
1 msk färskpressadcitronjuice
Servera med dill- eller persiljekvist
600 g torskrygg i bitar
1 st spetskål
1/2 purjolök
2 dl grädde
salt, peppar efter smak
smör att steka i
Instruktioner
Bryn smöret med hasselnötter. Rör ner citronjuice, håll varmt.
Skär torskryggen i 4 portionsbitar (eller köp färdiga portionsbitar)
Krydda med salt och peppar på båda sidor.
Ansa och strimla spetskål och purjo. Stek den mjuka i smör, salta och peppra.
Häll på grädden och låt grädden koka in i spetskålen. Smaka av och krydda eventuellt lite till.
Håll spetskålen varm under tiden fisken tillagas.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken ca 3 min på skinnsidan.
Vänd och stek 4 min på köttsidan. Ös fisken med smör.
Lägg spetskålen på tallrikar och toppa med fisken, ringla lite brynt smör över och hasselnötter.
Garnera med kryddgrönt.