Torskrygg med krämig spetskål, hasselnötter och brynt smör

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej och god eftermiddag vänner!

Vi har precis fått i oss lite frunch här =) Blev stekta ägg med skinka, ost, tomat och dijon – tröttnar aldrig!

Jag älskar en riktigt god fiskrätt, beställer ofta på restaurang men behöver verkligen bli bättre på att laga det hemma.
I går då när jag var på Ica Maxi och fredagshandlade så var det så fin torskrygg i fiskdisken så två rejäla portionsbitar följde med hem.

Kål är ju en annan favorit och speciellt spetskål.
Spetskålen är lite mildare i smaken än vitkål och jag tycker att den är lättare att hantera. Bladen är tunnare och ja, jag gillar spetskålen =)

Så! Det blev alltså Torskrygg med krämig spetskål, hasselnötter och brynt smör
MUMSIGT! Torsken blev såååå bra! Perfekt innertemperatur.

Jag gillar lite olika strukturer i maten så jag serverade även lite gulbetsklyftor till, det är även gott med röda rödbetor eller andra rotfrukter.

Jag valde att toppa med hasselnötter men något annat som är gott är stekt bacon! Ger också struktur men även sälta.

Till detta drack vi varsitt glas mousserande Nämligen nyheten Aves del Sur – en Brut.

Jag tycker det är väldigt gott med just mousserande till fisk. Den höga syran passar perfekt till en lite matigare fiskrätt som denna .

Aves del Sur har en gyllengul färg med rosa stråk.
Moussen har små och livliga bubblor. Doften är intensivt fruktig, med vit persika, kvitten, gröna äpplen och rostat bröd. Smaken är frisk och elegant med en lång krämig och fruktig eftersmak.

Vinet passar just till många skaldjur, buffé- och fiskrätter. Även som välkomstdrink.
Serveras väl kylt!
Trevligt pris om 99:-
Viña del Pedregal från regionen Maule är en av Chiles äldsta och mest prestigefyllda vinproducenter.
Söderns fåglar, är en serie viner från Viña del Pedregal där Chiles ”nationalfåglar” pryder etiketterna.

Druvsort: 80% chardonnay, 20% pinot noir och vinet är gjort med charmatmetoden eller tankmetoden som den också kallas, det är samma metod som när man gör prosecco.
Restsocker: 6 g/l så lägre restsocker än de flesta mousserande gjorda på charmatmetoden.
Jag väljer personligen mousserande med så lågt restesocker som möjligt.

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Här kommer receptet på torskryggen! TREVLIG LÖRDAG ❤️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torskrygg med krämig spetskål, hasselnötter och brynt smör


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Brynt smör:
150 g smör
4 msk hasselnötter, hackade
1 msk färskpressadcitronjuice
Servera med dill- eller persiljekvist

600 g torskrygg i bitar
1 st spetskål
1/2 purjolök
2 dl grädde
salt, peppar efter smak
smör att steka i


Instruktioner

Bryn smöret med hasselnötter. Rör ner citronjuice, håll varmt.
Skär torskryggen i 4 portionsbitar (eller köp färdiga portionsbitar)
Krydda med salt och peppar på båda sidor.
Ansa och strimla spetskål och purjo. Stek den mjuka i smör, salta och peppra.
Häll på grädden och låt grädden koka in i spetskålen. Smaka av och krydda eventuellt lite till.
Håll spetskålen varm under tiden fisken tillagas.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken ca 3 min på skinnsidan.
Vänd och stek 4 min på köttsidan. Ös fisken med smör.
Lägg spetskålen på tallrikar och toppa med fisken, ringla lite brynt smör över och hasselnötter.
Garnera med kryddgrönt.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

5 kommentarer

Magdalena 2 november, 2021 - 15:17

Älskar torskrygg! 🐟 Tack för receptet! 🤗

Svara
Åse 3 november, 2021 - 13:36

Härligt att du gillar! 💎

Svara
Lotta 31 oktober, 2021 - 19:40

Ääälskar dina recep,






Svara
ÅsaS 30 oktober, 2021 - 15:58

Torsk + bacon = perfekt smakkombo! Ska nog testa med hasselnötter nångång framöver, för det låter ju också riktigt gott!
Får se vad huset har att erbjuda ikväll. Tror det ligger ett paket kyckling där och väntar..
Kram, och njut helgen! ❤️

Svara
Johanna 30 oktober, 2021 - 14:43

Åh himmel så gott det lät, det där ska jag laga nån helg! Trevlig lördag! 🌟

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.