Ingredienser
Purjolöksgratäng:
3 purjolökar
4 ägg
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta, finriven
4 dl riven ost
salt, peppar
Dillsås:
3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1/2 dl rödlök
1 dl dill
1/2 pressad citron
salt, peppar
Torskpaket:
4 torskryggfiléer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 rödlök
10 rädisor
1 knippe grön sparris
100 g smör
1 dl hackad persilja och hackad gräslök
1 citron i klyftor
12 körsbärstomater, halverade
Instruktioner
Börja med att skölja purjolökarna. Skär bort blasten och botten. Dela purjon i 2 cm bitar och koka dem ca 4 minuter i lättsaltat vatten. Lägg sedan i en ugnsfast form.
Blanda ägg, riven ost, grädde, vitlök, salt, peppar och häll över purjon och rör om lite. Ställ in i 200°C i 50 minuter. Lägg på ett aluminiumfolie efter halva tiden.
Under tiden gratängen är i formen, gör såsen. Ställ kallt.
Förbered grillen för torskpaketen. Lägg aluminiumfolie med bakplåtspapper ovanpå. Lätt den tinade torsken ovanpå, salta och peppra och fördela sedan alla grönsakerna ovanpå. Avsluta med smöret.
Förslut foliepaketen och grilla på indirekt värme i 10 minuter. Se till så att värmen inte är för hög.