Hej på er!
Phew, vilken värme det är!
Knappt man orkar gå ut känner jag!
Daniel har varit och köpt fläktar till Öland, ska ju vara grymt varmt och stugan vi bor i lär bli sååååå varm! Men jag klagar inte, nejdå;)
Det har varit mycket kött på sistone känner jag och då får jag alltid cravings på fisk! Så igår gjorde jag foliepaket med torskrygg och hujedamej så gott detta blev!
Jag gjorde en av mina absolut favoritgratänger – purjolöksgratäng – LÖV IT!
Klart! Åh doften! Smakerna!
Perfekt med den kalla dillsåsen till – sluuuurp!
💕
Nu ska jag fortsätta här i min lilla semesterbubbla! Saknar era kommentarer men förstår så klart att ni har fullt upp med ert
Skriv utTorskpaket med kall dillsås och purjolöksgratäng
- Portioner: 4
Ingredienser
Purjolöksgratäng:
3 purjolökar
4 ägg
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta, finriven
4 dl riven ost
salt, peppar
Dillsås:
3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1/2 dl rödlök
1 dl dill
1/2 pressad citron
salt, peppar
Torskpaket:
4 torskryggfiléer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 rödlök
10 rädisor
1 knippe grön sparris
100 g smör
1 dl hackad persilja och hackad gräslök
1 citron i klyftor
12 körsbärstomater, halverade
Instruktioner
Börja med att skölja purjolökarna. Skär bort blasten och botten. Dela purjon i 2 cm bitar och koka dem ca 4 minuter i lättsaltat vatten. Lägg sedan i en ugnsfast form.
Blanda ägg, riven ost, grädde, vitlök, salt, peppar och häll över purjon och rör om lite. Ställ in i 200°C i 50 minuter. Lägg på ett aluminiumfolie efter halva tiden.
Under tiden gratängen är i formen, gör såsen. Ställ kallt.
Förbered grillen för torskpaketen. Lägg aluminiumfolie med bakplåtspapper ovanpå. Lätt den tinade torsken ovanpå, salta och peppra och fördela sedan alla grönsakerna ovanpå. Avsluta med smöret.
Förslut foliepaketen och grilla på indirekt värme i 10 minuter. Se till så att värmen inte är för hög.
11 kommentarer
Hej! Om jag vill tillaga fiskoaketen i ugnen, funkar det? Gradantal tid i ugnen? Tack för all inspo! Nya boken är förbeställd! <3
Hej! 200 gr i ca 15-20 minuter!
Hoppas det smakar! =)
Läser din blogg varje dag som alltid (perfekt läsning i skuggan på stranden 😄) men är som vanligt s å dålig på att kommentera. Älskar att läsa om era resor och utflykter och all god mat du lagar (går alltid in hos dig och letar recept till mina middagar, får tyvärr inte resten av familjen att äta LCHF men oftast går det ju att mixa lite som man vill)
Bara så du vet så finns vi ju här trots allt 😄
Kram Malin
Tack Mallan, underbart att höra! KRAM!
Mmm, vad gott det ser ut! Skriver upp på receptlistan 🙂
Gör det! 🙂 lätt och enkelt! 😘
Herreguuud vilka dagar! Dagar vi har och dagar vi haft! Och dina inlägg från Kreta, Bua och LA. Helt fantastiska.
De senaste veckorna har jag kommit bort från kommenterandet på bloggarna jag följer, inte bara din. Har gått in i nån sorts bubbla efter sommarens/semesterns tråkiga händelse. Känner mig låg och ledsen, rastlös och virrig.. Finns så mycket jag vill göra, men får inget gjort. Vandrar mest runt, planlöst, och gör lite här och lite där och försvinner i mina tankar och blir liksom inte ”färdig”.. Men, men, det är säkert normalt, och blir förhoppningsvis lite bättre om sisådär 2 veckor, efter pappas begravning. Förlusten är tung, även om vi visste att den dagen skulle komma. Har gått och förberett oss under drygt 2 års tid, men lik förb***** blir det ett hårt slag och man är inte alls beredd.
Nä, nu ska jag inte deppa ner dig och din blogg, jag ska ta en sväng i trädgården och njuta av sommaren, solen och lugnet!
Kram 💕
Åh raring – deppa så mkt du bara kan! Förstår att du går runt i en bubbla och att sorgen kommer ta tid! Massa massa kramar! ❤️
❤️❤️❤️
Fisk i alla former är så gött👍🐟 här har det blivit mycke fisk då sonen som mer gillar kött och kyckling har varit på vift 2 veckor. Men nu kommer han hem så nu får vi satsa på kött och kyckling 🤣🤣 måste testa fisken du skriver om här👍🐟🐟