Ingredienser
- 1,2 kilo skivad rotselleri/kålrot/kålrabbi alt potatis
- 1 stor purjolök
- 800 g torsk
- 5 dl creme fraiche
- 4 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 citron, skalet + saften
- 1 dl hackad dill
- 2 fiskbuljong alt 3 msk konc. fiskfond
- salt, vitpeppar, gärna naturlig Umamikrydda
- 8 ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor
- Skär bort blasten från purjolöken och skiva purjon.
- Blanda och lägg i smord ugnsform.
- Koka upp grädde, creme fraiche och vatten. Rör ner buljong, citronsaft/skal.. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter tills den tjocknat. Späd eventuellt med lite mer vatten
- Dra åt sidan. Rör ner hackad dill.
- Häll gräddblandningen över rotfrukterna. Sätt in i ugnen ca 40 minuter, tills rotfrukterna är mjuka. Lägg eventuellt över folie.
- Koka äggen hårdkokt, skala och skär kors och tvärs med äggdelare.
- Skär torsken i portionsbitar. Salta och peppra runt om. Ta ut formen och lägg fisken över. Tryck ner lite i såsen om det är möjligt. Ställ in formen igen i ca 10 minuter.
- Strö lite dill över och fördela ägghacket över. Servera!
- Ta ut och