Ingredienser
6 portionsbitar torskrygg (eller annan vit fisk) – gärna rimmad
salt, peppar
1 purjolök, strimlad
1 liten gul lök, finhackad
1 paket bacon, stekt
Sås:
4 dl grädde (gärna vispgrädde)
4 dl creme fraiche
1–1,5 fiskbuljongtärningar eller motsvarande fiskfond
1 msk dijonsenap
1 dl hackad färsk dill
1/2– 1 citron – skalet + saften (börja med halva och öka upp till önskad syra)
(Salt & peppar)
ev. valfri redning (maizena eller arrowrot)
2 dl riven ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Torka torskfiléerna och salta och peppra.
Lägg i smord form. Jag pudrade även över lite redning för att fisk släpper ofta lite v’tska och jag ville ha en krämig sås.
Klipp bacon i mindre bitar och stek baconet knaprigt.
Strimla purjolöken och skölj noggrant. Finhacka löken. Lägg ovanpå torsken.
Koka upp såsen och smaka av med citron. Red eventuellt lite för krämigare sås.
Häll såsen över torsken, toppa med stekt bacon och riven ost.
Sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter.