21,9K
Skriv ut
Ujujuj sååååå mätt jag är!
Till lunch blev det ett rejält fröknäcke med tonfiskröra.a
Supergott till MIKROFRÖKNÄCKE!
Skriv ut
Tonfiskröra
Ingredienser
- 150 g tonfisk i vatten
- 2 kokta, hackade ägg
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 finhackad rödlök
- 1/2 dl hackad saltgurka
- lite het chilisauce, typ tabasco eller min favorit d’elidas)
- salt, svartpeppar
Instruktioner
- Koka äggen och hacka.
- Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med sslt, peppar och het chilisauce.
- Förvara i kylskåpet.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
30 kommentarer
Så gott tyckte vi alla! Gott på smörgås och till våfflor med räkor, skinka och annat smått!❤️
Vad roligt att höra! tack för fin feedback =)
Grymt god tonfiskröra! Tips att lägga till kapris och dijonsenap för ännu mer syra och sting 😊
Tack för tips! Kul den uppskattades 🙂
Superenkelt och supergott! Eftersom jag har IBS som 10% av befolkningen har, så bytte jag ut löken mot selleri istället.
Tack för feedback! Kul det smakade!
Älskar din blogg och dina recept 🙂 har hållet på med Lchf i 4 veckor nu tack vare din blogg som jag började läsa.
Har redan märkt stor skillnad, gått ner en storlek på kläder och tappat många överflödiga kilon 🙂
Detta recept på tonfiskröran ska absolut testas, då jag älskar tonfiskröror.
Ojoj härligt Ida!! Vad roligt att höra! Heja heja!!
Hur länge tror du jag vågar ha tonfiskröran i kylskåpet. Gjorde den i måndags. Är den okej på fredag. Älskar den och kör efter #56kiloform2016 tack snälla💕. Med vänlig hälsning, Anna lchfochmagott
Hej! Absolut ok 1 vecka i allafall! :)) grymt, kör hårt!!
Vilket fabrikat av olivolja använder du till majjon?
Lite olika! Zeta just nu
Så smart med MCT i majo!
Vilket fabrikat använder du på mild olivolja?
Själv lyckas jag bara med rapsoljan, men skulle hellre ha fettsammansättningen från olivoljan. Tack för härlig inspiration på alla plan:)
Hej!
Jag valde att testa detta med LCHF efter inspiration från din blogg och din insta… mitt främsta syfte var att få bort mina extrakilon som tillkommit efter graviditeter, men har nu hållit på i 2 månader utan att varken vågen eller måttbandet minskar 🙁
Började med att läsa din bok om viktminskning och har försökt följa dina tips och råd, men de hjälper inte… har googlat runt, jämfört, försökt komma fram till hur mycket jag bör äta i mängder men alla rekommenderar olika, blir galen… hur mycket jag ska äta, vilka mängder? Känner mig ju inte mätt hur jag än försöker pussla med måltiderna, hittar ingen balans 🙁
Använder mig av Lifesums app för att kolla mängder men inget händer.
Enligt olika kalkylatorer ska jag ställa in efter vad jag VILL väga och vissa utefter hur mycket jag FAKTISKT väger, de kan variera mellan en fördelning på 20-45-105 gram till 20-70-160 gram (kolhydrater/proteiner/fett)/dag
Vad stämmer?
Jag är 164 lång, väger 73 kg och vill komma ner till 62 kg – och skulle nog säga att jag rör mig i minsta laget då jag har ett stillasittande jobb (försöker utöka i mån av tid vilket är svårt med 4 små barn 😉 )
Skulle bli jätteglad om du kunde tala om vart jag bör ligga i mängder för att jag ska ha nån chans att komma ner i vikt.
Kram å fortsatt trevlig dag /Jenny
Hej!
Jag har inte möjlighet att lägga ner tid på att ge personliga kostråd här på bloggen (bara generella) eftersom jag behöver veta mycket mer om dig och exakt hur du äter för att råda, det är därför jag har mina kostrådgivningstjänster 🙂
Men det jag kan säga är att det generellt tar ca 6 månader innan hormoner är i balans på LCHF och det tar även tid att bli fettdriven (det metabola stadiet då kroppen lärt sig att använda din fettväv som primär energikälla. Man fokuserar dessutom ofta på det som är GOTT i början på kostomläggningen istället för det som GÖR gott och det försvårar viktminskningen)
Ät riktig mat med 2-3 måltider per dag (Inga mellanmål!) och var försiktig med mejeri mer än så är svårt för mig att råda här.
Hej
Härliga recept du har, blir så inspirerad, nu när jag försöker på Paleo, som tycks passa mig perfekt 😉
Liten kommentar, din länk till majonnäsen är ”fel” http://www.56kilo.se/majjonas … hittas nog på … /majonnas, kanske du vill korrigera felet? Ha det bra och tack för inspirationen!
Tusen tack för det! Jag fixar =)
Tack för receptet, såååå gott det blev. Jag la till egenodlad färsk dill och en klick philadelphiaost, majonnäsen räckte inte. Blev två knäcke till frukost. Har också tagit bort oljan i knäcket och det blir mycket frasigare. Tack för det tipset! Äter aldrig frukost numera men äter just nu penicillin så då behöver magen lite också.
Vad kul att det smakade! =) Krya på dig! =)
Tack för intressant blogg!
Har du ett bra recept på fröknäcke utan olja? Jag testade men bakplåtspapperet fastnade och fick skrapas bort, trots att jag tog bort det direkt:(
Det är bara att addera 1 msk olja till mitt recept. Hade du verkligen bakplåtspapper och inte smörpapper?
Din Tonfiskröra gör jag ofta. Den är så god och lätt att göra. Igår kväll hade jag en liten rest av ugnsbakad lax i. Tyvärr var saltgurkan slut och den är viktig. Tog i lite flingsalt i stället och skrev upp saltgurka på inköpslistan Ett stort Tack för alla dina ”Blodsockervänliga” recept. Jag uppskattar dom väldigt mkt. Nu ska jag dela receptet till en annan Gamling. Jag hänger ibland med på dina resor. Tack än en gång och Trevlig Helg!
TACK Ingela för att du uppskattar! <3
Heeej! Har läst om d’elidas chilisås på andra bloggar också och skulle gärna vilja testa den. Var kan man hitta den här i Helsingborgstrakten?
Hej, jag har inte kommenterat men förut läser din blogg varje dag. Jag har alla dina böcker och tycker att du har ett väldigt klokt och sunt tänkande. Jag har en fråga angående bönpasta. I den senaste boken är du inte alls förespråkare till sojabönor. Har du slutat helt med bönpasta?
Christina
Hej! Nej jag äter mungbönspasta ibland! Undviker helst sojabönpasta. Jag inte har några förbud, bara livsmedel jag äter mer eller mindre ofta. Jag flrespråkar inte gluten eller socker heller men äter det ibland också. Jag gör medvetna val och är medveten om konsekvenserna.