Tonfiskpasta med tomat- och vitt vin

av Åse

Hej på er!

Åh dagar efter helgdagar! Svårt att komma igång fast allt hopar sig haha! Hate to love, love to hate 🧐
Igår blev jag av med en sprillans ny eyeliner som jag just skulle applicera, sprang iväg för att göra ngt och gud vet vart den tog vägen sedan!
Letade på alla tänkbara och otänkbara ställen – puts väck!
Heeeeelt galet hur ngt bara kan gå upp i rök!?

Nåja, här bjuder jag dock på ett supergott recept!
Färsk tonfisk är väl så galet gott! Smakar nästan som kyckling i konsistens, håller ni med?

Det har kommit så många bra substitut för vetemjölspasta!
Bönpasta har jag ju använt i några år och de är låga i kolhydrater.
Nu har det kommit pasta som är baserade på bla majs,sötpotatis, linser och ärtor.
Jag har provat både Risentas och Pauluns och tycker de är jättegoda! Inte så låga i kolhydrater men är ju ett bättre alternativ än vetemjöl.

Igår blev det en snabblagad pasta med färsk tonfisk – så gott!
Bara en enkel pastasås på lök, vitlök, tomatkrross, lite vitt vin, spenat oh salt & peppar.
Tonfisken stekte jag bara snabbt på i pannan med salt och peppar.

YUM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tonfiskpasta med tomat- och vitt vin


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

200 gr. kokt spaghetti al dente av valfri sort
1 gul lök, finhackad
1 vitlök solo, finhackad
23 tsk olivolja
2 nävar bladspenat
1/2 dl vitt vin
1 dl tomatkross
salt, peppar
300 g färsk tonfisk


Instruktioner

Koka pastan nästan klar i lättsaltat vatten.
Fräs lök, vitlök och spenat i lite olivolja – rör ner pastan.
Häll i vinet, tomatkross, salt och peppar och låt allt sjuda ihop en liten stund. Smaka av.
Stek tonfisken hastigt på båda sidor i lite olivolja. Salta och peppra. Vila en stund innan den skärs upp och serveras med pastan.

4 kommentarer

LINDA-PAULINE 7 maj, 2019 - 14:56

Tack för bra recept! Jag kollar runt just nu på ”bättre” pasta än vanlig pasta, då jag behöver dra ner på pasta men vill ej sluta helt – vem älskar inte en bra pasta liksom? 😀
Anser du att det är värt att prova Pauluns? Och tror du den är ”lite” nyttigare än vanlig?

Svara
Åse 7 maj, 2019 - 15:03

Hej!
Jag tycker att den är mkt bättre för den är glutenfri och påverkar inte blodsockret så mkt som vetepasta 🙂

Svara
ÅsaS 24 april, 2019 - 21:13

Känner att jag ”måste” köpa tonfisk. Helt otroligt egentligen att _jag_ som jobbar i deli-/fiskdisken inte lagat tonfisk myself.. Ätit, ja, en övergrillad tonfisk på Teneriffa, vilket inte var nån höjdare. Trodde de kunde det där med fisk, där på ön, men nej..
Gällande pastan, så har jag fastnat för Risentas bönpasta. Känner mig mätt och nöjd efter en normal portion, och inte svullen och jäst som efter både en och två portioner av mjölpastan, vilken triggar mitt ätbeteende.
Eyelinern har du lagt antingen i köket, sovrummet eller badrummet. Det är iaf där jag brukar hitta mina försvunna saker.
Ha en fin kväll, för det ska jag! Kram 💕

Svara
Åse 25 april, 2019 - 08:56

Äh skomakarens barn vettu 😉
Ja det är verklogen skillnad på när man tar bort vetegluten. Jag är inte speciellt kolhydratkänslig men däremot belöningskänslig och vetegluten och mat som kombinerar fett och mjöl (och så klart socker i större mängder) drogar min hjärna rejält.
Råggluten är jag inte känslig mot och inte annan stärkelse heller direkt. KRAM kram!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.