Ingredienser
- 2 burkar tonfisk, vattnet avrunnet
- 1 blomkål
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl lagrad riven ost
- 2 dl Créme fraiche
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- salt, peppar
- 1/2 dl klippt färsk persilja
- smör att steka i
- garnera med tomater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Lt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och ånga av på låg värme i några minuter. Lägg i ugnssäker form.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i stekpanna. Rör ner i blomkålen. Rör ihop creme fraiche, grädde, ägg, riven ost, tomatpuré, tonfisk och kryddor i en skål. Salta och peppra något.
- Häll sedan överblomkålen och avsluta med persiljan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.