Ingredienser
2 burkar tonfisk i vatten á 200 gr.
2 små ägg
4 msk majonnäs (kan ersättas av creme fraiche)
1 msk pofiber (kan ersättas med tex 1 dl ströbröd om man inte äter glutenfri lågkolhydratkost)
1/2–1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 dl finhackad purjolök
2 msk grovt hackad bladpersilja
1/2 msk fisksås (kan uteslutas)
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron, saften + skalet
salt, peppar
1–2 tsk sambal oelek
Instruktioner
Låt tonfisken rinna av i durkslag och blanda sedan med alla ingredienser. Låt smeten stå i minst 5 minuter. Forma biffar.
Stek sedan på medelstark värme i smör eller kokosolja tills biffarna fått fin färg och håller ihop bra. Ca 5 minuter på varje sida, vänd dem några gånger.
Notering
God kall örtsås:
3 msk majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl hackad persilja, dill, basilika och gräslök.
1/2 pressad citron
salt, peppar
Blanda allt och låt stå kallt innan servering