Tonfiskbiffar, saftiga och smakrika

av Åse

Har ni provat tonfiskbiffar? Om inte så måste ni göra det!
Tänk vad man kan göra med en burk tonfisk =)
Andra tonfisk (på burk) recept som jag har som jag måste tipsa om är:

Tonfiskpasta med Curry
Tonfiskpasta med tomat- och vitt vin
Tonfiskgratäng med blomkål

De här är SÅ goda, nyttiga och smakrika!

De går att smaksätta med lite allt möjligt, prova tex att smaksätta dem med röd curry, koriander, ingefära och skal- och saft av 1 lime för lite asiatiska smaker. Servera med wokgrönsaker eller nudlar.

De blir bäst om de tillagas på medelstark värme så att de håller ihop tillräckligt innan de vänds.

De doftar ljuvligt när de är klara!

Här serveras de med en kall sås på grekisk yoghurt, sambal oelek, salt & peppar.
En annan kall sås som passar hittar ni i receptkortet nedan.

Gårdagens lunch =)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tonfiskbiffar, saftiga och smakrika


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 burkar tonfisk i vatten á 200 gr.
2 små ägg
4 msk majonnäs (kan ersättas av creme fraiche)
1 msk pofiber (kan ersättas med tex 1 dl ströbröd om man inte äter glutenfri lågkolhydratkost)
1/21 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 dl finhackad purjolök
2 msk grovt hackad bladpersilja
1/2 msk fisksås (kan uteslutas)
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron, saften + skalet
salt, peppar
12 tsk sambal oelek


Instruktioner

Låt tonfisken rinna av i durkslag och blanda sedan med alla ingredienser. Låt smeten stå i minst 5 minuter. Forma biffar.
Stek sedan på medelstark värme i smör eller kokosolja tills biffarna fått fin färg och håller ihop bra. Ca 5 minuter på varje sida, vänd dem några gånger.

Notering

God kall örtsås:

3 msk majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl hackad persilja, dill, basilika och gräslök.
1/2 pressad citron
salt, peppar
Blanda allt och låt stå kallt innan servering

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

7 kommentarer

Christina 17 december, 2024 - 23:29

Jag tycker det var mycket gott. Visste inte vad jag skulle laga till middag och slog upp detta. Vi tog svampsås och potatismos till. Man tager vad man haver. Det mättade bra.






Svara
Åse 18 december, 2024 - 10:05

Kul att höra!

Svara
Malin 19 juni, 2024 - 10:20

Åh, vad gott! Tack för påminnelsen att göra tonfiskbiffar. Det är verkligen så gott, billigt och enkelt.

Svara
Åse 19 juni, 2024 - 14:07

Visst är det SÅ gott! Så mkt gott man kan göra (och billigt!) med tonisk på burk! 🥰

Svara
Jeanette J 19 juni, 2024 - 08:10

Låter jättegott. Jag gillar inte smaken av pulveriserat psyllium. Kan man byta ut det mot nåt annat?
Med vänlig hälsning
Jeanette J

Svara
Åse 19 juni, 2024 - 14:07

Psyllium binder men du kan prova att ha i lite chiafrön istället!

Svara
Marie 18 juni, 2024 - 22:43

Ser riktigt gott ut. Tack för många och underbart goda recept du delar med dig av. Önskar dig en fin sommar. 🤗😎

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.