Tomat- och Vinbräserad kyckling

av Åse

God morgon!

Detta receptet skulle ju ut tidigare i veckan men ni vet: teknikens under!
Jag sitter på flygplatsen nu och vi ska snart göra en takeoff! Kommer ett litet inlägg under dagen med the best of the best från denna resan ❤️

Sådana här kycklingrätter gillar jag! Bra med syra, kycklingen blir mör och man kan servera den till vad man vill! Ris, blomkålsris, grönsaker, ugnsrostade rotfrukter tex?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tomat- och Vinbräserad kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 liten kruka rosmarin
1 burk krossade tomater (jag älskar Mutti!)
3 dl vitt vin
1 gul lök
1/2 röd lök
1/2  squach
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl grädde
salt, peppar, ljus soja
smör eller kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Putsa kycklingfilén från hinnor och skär i bitar om ca 3 cm.
Skär alla grönsakerna i mindre bitar.
Stek kycklingen i matfettet på ganska hög värme, det ska bara få lite färg. Lägg ner grönsakerna efter någon minut och låt steka med kycklingen. Häll i vinet och låt koka in ca 3 minuter. Häll på tomatkrossen och finhackad rosmarin.
Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 20 minuter. Rör ner grädde sista 5 minutrarna och smaka av med lite ljus soja.

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.