Toast Skagen med löjrom (recept skagenröra)

av Åse

God eftermiddag Fredag.

På Alla Hjärtans så njöt vi av detta smarriga!
Rosa bubblor i glaset dagen till ära 💞

Yes jag vet, det har blivit lite festligare recept här på sistone, jag har haft lite på lager!
Men jag lovar många fler vardagsrätter from nästa vecka! 🙌🏻

André Clouet är magiskt god och så himla vacker flaska!

Jag gjorde Toast Skagen till förrätt och använde receptet på muggbröd för att få till en Toast Skagen som var låg i kolhydrater och glutenfri! Blev såååååå bra!

Denna gången blandade jag enligt:


1 ägg
1 msk färskost
2 msk mandelmjöl
3/4 tsk bakpulver
1-2 tsk fiberhusk
1/2 krm salt

Vispa ihop allt ordentligt innan det hälls upp i smord form och tillagas enligt receptlänken ovan.

Detta är det som tidigare kallades fiberhusk! Lindroos får inte kalla sin produkt fiberhusk längre men det är detta som är pulveriserat psyllium (fiberhusk) i mina recept, inget annat!

Vill man inte ha det så köper man vanlig formfranska och stansar ut rundlar med glas.

Det är ju så gott med toast skagen och alltid gott som förrätt.

Så här gör jag min skagenröra!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skagenröra


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

400 g skalade räkor
1/2 rödlök, finhackad
1 kruka dill, fint hackad
1 dl majonnäs
(2-3 msk creme fraiche)
1/21 citron, skalet och 1 tsk av citronsaften
ev. lite riven pepparrot
salt, peppar

Instruktioner

Lägg den finhackade löken i kallt vatten i ca 30 minuter, då blir löksmaken mildare. Låt runna av på hushållspapper sedan.
Lägg räkorna i en skål, blanda ner majonnäs, dill, rivet citronskal (börja med mindre mängd), citronsaften, lite pepparrot och rör ner lite creme fraiche för lösare skagen (valfritt) – smaka av med salt & peppar

7 kommentarer

Jenjo 26 februari, 2022 - 14:32

Älskar det bubblet! 😍🥰
Önskar dig en fortsatt fin helg. ☺️ KRAM!

Svara
Catarina 26 februari, 2022 - 08:52

Hejsan och tack för en bra blogg med fantastiska recept.
Läser receptet på muggbrödet, ska det inte vara någon vätska i som det är i det man kan länka till?

Svara
Åse 26 februari, 2022 - 09:09

Hej!
Det ligger i inlägget nu ☺️
Trevlig helg!

Svara
Jeanette 26 februari, 2022 - 01:36

Hej!
Låter smarrigt med toast Skagen.
I receptet på muggbröd står det:
drygt 1 msk vätska: olivolja, MCT olja, rapsolja, grädde, färskost, keso, yoghurt, etc
Är det 1 msk vätska totalt? Väljer man av ovanstående?
Vad har du i ditt muggbröd.

Med vänlig hälsning
Jeanette

Svara
Åse 26 februari, 2022 - 09:10

Du hittar hur jag blandade den här gången i detta receptet.
Ja det är 1 msk totalt och man väljer själv.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.