Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Timjankyckling i långpanna med feta och oliver


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg kycklinglårfilé
1/2 dl tamarisoja
1 dl olivolja
2 citroner
1/2 tsk salt
1 tsk chiliflakes
1 hel vitlök
4 knipplökar
1 knippe sparris
400 g romaticatomater
2 paprikor, olikfärgade
4 dl urkärnade svarta oliver
150 g fetaost
1 kruka timjan


Instruktioner

Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar, lägg i bunke med soja, skalet och saften från 1 citron, olivolja, salt och chilipeppar och marinera i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 gr.
Skala vitlöksklyftorna, skär av blasten på knipplöken och halvera lökarna. Skär av den hårda stammen på sparrisen och dela sedan varje sparris i delar om ca 4 cm. Halvera tomaterna. Kärna ur paprikorna och skär i stora klyftor. Skär citronen i stora skivor. Lägg grönsakerna, oliverna på en smord ugnsplåt och blanda med den marinerade kycklingen inkl marinaden. Fördela fetaost i bitar över och reda timjan.
Ugnsbaka i ca 30 minuter tills kycklingen är klar och allt fått din färg. Servera med valfritt tillbehör som ugnsbakad spetskål eller ris, bulgur etc