Hej på er och hej måndag!
Hoppas ni hade en fin pingst, det hade verkligen jag! Ska visa er lite snaps från helgen strax.
Detta åt vi förra veckan – åh såååååå gott! Jag älskar allt-i-ett pannor med massor av grönsaker och fräscha smaker!
(I receptinstruktionen så har jag olivoljan i marinaden innan)
Detta är sådan mat jag skulle kunna äta varje dag – enkla råvaror och utan krusiduller.
Hoppas ni provar detta – SNART!
Skriv utTimjankyckling i långpanna med feta och oliver
- Portioner: 4-6
Ingredienser
1 kg kycklinglårfilé
1/2 dl tamarisoja
1 dl olivolja
2 citroner
1/2 tsk salt
1 tsk chiliflakes
1 hel vitlök
4 knipplökar
1 knippe sparris
400 g romaticatomater
2 paprikor, olikfärgade
4 dl urkärnade svarta oliver
150 g fetaost
1 kruka timjan
Instruktioner
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar, lägg i bunke med soja, skalet och saften från 1 citron, olivolja, salt och chilipeppar och marinera i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 gr.
Skala vitlöksklyftorna, skär av blasten på knipplöken och halvera lökarna. Skär av den hårda stammen på sparrisen och dela sedan varje sparris i delar om ca 4 cm. Halvera tomaterna. Kärna ur paprikorna och skär i stora klyftor. Skär citronen i stora skivor. Lägg grönsakerna, oliverna på en smord ugnsplåt och blanda med den marinerade kycklingen inkl marinaden. Fördela fetaost i bitar över och reda timjan.
Ugnsbaka i ca 30 minuter tills kycklingen är klar och allt fått din färg. Servera med valfritt tillbehör som ugnsbakad spetskål eller ris, bulgur etc
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Älskar det här receptet. Slänger i lite av allt möjligt som behöver tas om hand. Skrynkliga rotfrukter, kål och ibland kikärtor eller bönor. Hela familjen älskar det. Mycket tack för ett så bra recept.
Vilket bra tips! Tack för det!
Det behövs inget tillbehör till detta egentligen. Det är redan allt-i-ett. Ev en enkel sallad bara. Ska definitivt laga detta i sommar.
Kram 💕
Så gott! Tack för inspiration. Hade glömt hur gott det var med kyckling och grönsaker i ugn. Stadigt återkommande rätt hos oss nu de senaste veckorna. Lätt att variera med olika grönsaker och kryddor. Testade med dragon och balsamvinäger sist. Det var Mums!
Härligt att det smakade! Gott med dragon och balsamvinäger!
Gott Gott, precis min typ av mat som jag lagar ofta här hemma.
ha en go måndag <3
Härligt du gillar – njut dagen! 💞