God förmiddag!
Jag har precis landat i Stockholm, så det var en tidig morgon för mig.
Magnus (Carlsson) släpper ett rosévin (jag har smakat, sååååå gott!) så det är lansering idag och jag ville självklart fira det här uppe.
Vinet hittar ni HÄR.
Hur som jag slängde in ett par kycklingfiléer till familjen och jag insåg att detta har jag inte lagt upp.
Sååååå himla smidigt.
Kycklingen tillagas fryst och det tar endast 20 minuter!
OBS! Eftersom kycklingfiléer är olika tjocka och olika Airfryers beter sig olika så är det av största vikt att använda en fungerande termoeter!
Jag slänger ihop en grillsås som jag sedan låter dressa kycklingen med. Använd fryspåse eller bunke.
Här är det viktigt att kycklingfiléerna är lika stora. (Går så klart att tillaga endast 1 också.)
Förvärm Airfryern i minst 5 minuter.
Den frysta kycklingen läggs sedan i korgen och airfryern går i 10 minuter.
När tiden är ute så vänder jag på kycklingen, sätter in en termometer i tjockaste delen och sätter på 200 gr i ytterligare 10 min.
Kycklingen är klar och saftig vid 70 gr.
Via Meater+ appen så håller jag koll på både tid och temperatur och den säger till när kycklingen ska ut.
Det tog exakt 10 + 10 minuter för Kronfågels kycklingfilé. (72 gr är lite för högt numer tycker jag, jag tycker 70 blir bäst)
Kycklingen viras in i bakplåtspapper i 10 minuter och får vila så att värmen stiger några grader och vätskan innesluts i kycklingen och den blir saftig.
Viktigt!
VOILA! Saftig, snabbtillagad kyckling som kan skäras upp och användas i sallader eller serveras hel direkt så klart.
Nu har familjen kyckling till kvällen =)
Skriv utTillaga fryst kycklingfilé i Airfryer
- Portioner: 2
Ingredienser
2 kycklingfiléer
1/2 dl ljus soja
2–3 msk olivolja
2–3 msk sweet chili
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
(eller valfria kryddor)
Instruktioner
Se till så att kycklingfiléerna är i samma storlek (främst tjocklek)
Lägg dem i en fryspåse med soja, olja och kryddor. Se till så kycklingen får kryddblandningen över allt.
Förvärm Airfryern i 5 minuter.
Lägg i Airfryer lådan och sätt airfryern på 200 gr i 10 min.
Vänd kycklingen när tiden är ute och sätt gärna in en termometer, kycklingen är klar vid 70 gr.
Fortsätt 10 minuter till (men är kycklingen uppe i 70 gr tidigare, ta ut. Låt vila i 10 minuter invirat i bakplåtspapper innan kycklingen skärs upp.
10 kommentarer
Supergott och väldigt smidigt!
Visst är det! =)
Marinaden till kyckling är riktig bra! (Utropstecken med glädje). Att man som jag kommer in, är hungrig och har bara fryst kyckling hemma passar grymt bra numera! Tack för detta recept! 😉🙂
Vad härligt att höra! 🙌🏻
Du är bäst helt enkelt
Ren lögn detta. Helt råa efter 20min. Tog 40 min och då fick man ”tärna” filen. Dock finns andra bra råd men detta borde tas bort.
Då har du en icke fungerande Airfryer tyvärr.
Sluta använda utropstecken! Hela tid n, blir bättre för ögat
Ojoj och då ska du bara veta att jag bantat ner dem till många färre! =)
Men nej sluta använda frågetecken kommer jag inte göra.
PS: Du glömde ett ”e” och punkt efter meningen.
Jag tyckte mängden ”!” var fullt rimlig och passade väl in, reagerade inte en enda gång på att det skulle varit för många. Efter kommentaren om att det var många kollade jag igenom hela texten en gång till, hittade inte ett enda ställe där ”!” satt uppenbart felaktiga enligt mig. Men vad vet jag, hade bara vg i svenska på gymnasiet så jag kan ju vara helt ute och cykla.
Bra tips och recept för övrigt!