Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thaisoppa med lax och röd curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 morötter
1 pak choi
3 cm ingefära
2 portionsbitar laxfilé
400 g torsk
kokosolja att steka i
3 msk röd currypasta
800 ml krämig kokosmjölk
5 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk fisksås
1 msk tamarisoja
2 krm chiliflakes
4 limeblad saft av 1 lime
50 g salladsärter
1 dl hackad koriander
limeklyftor


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i mindre bitar, skala morötterna och skär i mindre bitar.
Hacka pak choi.
Finriv ingefäran.
Skär fisken i bitar om 3 cm.
Hetta upp olja i en gryta, fräs currypastan med ingefäran, rör regelbundet under någon minut.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, kycklingfond, fisksås, tamarisoja, chiliflakes och limeblad. Låt allt puttra under lock i ca 10 minuter.
Tillsätt grönsakerna och låt allt fortsätta puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Smaka av med limesaft, chiliflakes och ev mer fisksås.
Lägg ner fisken och låt sjuda 1 minut. Servera soppan med hackad koriander och limeklyftor.