Ingredienser
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 morötter
1 pak choi
3 cm ingefära
2 portionsbitar laxfilé
400 g torsk
kokosolja att steka i
3 msk röd currypasta
800 ml krämig kokosmjölk
5 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk fisksås
1 msk tamarisoja
2 krm chiliflakes
4 limeblad saft av 1 lime
50 g salladsärter
1 dl hackad koriander
limeklyftor
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i mindre bitar, skala morötterna och skär i mindre bitar.
Hacka pak choi.
Finriv ingefäran.
Skär fisken i bitar om 3 cm.
Hetta upp olja i en gryta, fräs currypastan med ingefäran, rör regelbundet under någon minut.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, kycklingfond, fisksås, tamarisoja, chiliflakes och limeblad. Låt allt puttra under lock i ca 10 minuter.
Tillsätt grönsakerna och låt allt fortsätta puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Smaka av med limesaft, chiliflakes och ev mer fisksås.
Lägg ner fisken och låt sjuda 1 minut. Servera soppan med hackad koriander och limeklyftor.