Hej FREDAG! 🥳
Uppe strax efetr 6 idag och på gymmet strax efter 8 i morse för en träningsdejt med mamma ❤️
Känns i kroppen nu kan jag berätta att det varit många träningstillfällen, men sååååå skönt och jag är på ett sprudlande positivt humör!
I morgon blir det hemmaträning!
Hörrni jag vet att ni gillar Crockpot recepten så här kommer ett nytt! Som vanligt går det ju att tillreda med stekpanna och sedan gryta på spisen om man inte har en Crockpot. Då ka kycklingen i såsen inte puttra så länge så klart, en kvart kanske?
Äppelcidervinägern HÄR har ni sett här förr! Den är den BÄSTA tycker jag! God i sallad, ACV m.m!
Kycklinglårfilé blir SÅ mycket godare än kycklingfilé, mörare och perfekt i en Crockpot gryta.
Kycklingen steks bara hastigt på hög värme så att de får färg (lite salt på) sedan åker den ner i ”Pottan”
Såsen vispas bara snabbt ihop i skål och hälls sedan över!
Detta är en att som tar NOLL tid!
Är ni två stycken så tar det 5 minuter! Sedan har ni en rätt för familjen eller vännerna som smakar som på restaurang!
4 timmar senare är maten klar och redo att serveras!
Noels tallrik i går – jag och Daniel festade på ostbricka 😍
Prova detta vetja!
Barnen var lyriska och sa att det smakade preciiiiiiis som på deras favorit Thaiställe 😅🥳
Thaikyckling med jordnötssås i Crockpot
- Portioner: 4
Ingredienser
800 g kycklinglårfileer
salt
1 dl sweet chilisås
1 dl jordnötssmör
2 dl Koksgrädde
2 msk Kycklingfond
2 vitlöksklyftor
1 msk äppelcidervinäger
2 msk tamarisoja
Tillbehör: Koriander, Jordnötter, Salladslök, Koriander
Instruktioner
Bryn kycklingen i het panna, oftast behövs inget extra fett. Salta något. Lägg över i Crockpot.
Rör ihop ingredienserna till såsen och häll Ver kycklingen. Sätt Crocken på 4 timmar LÅG. Smaka av såsen.
Servera med valfritt tillbehör som ris, jordnötter, limeklyftor och gärna lite salladslök och / eller koriander
2 kommentarer
Alltså! Har precis provsmakat en bit av kycklinglåren i receptet. Vilken gudomlig smak! Och dina barn har rätt – det smakar precis (eller ännu bättre) än på mitt favvoställe här i Stockholm. Det blir en Pak choi sallad till med lite paprika. Heja Dig Åse!
Har denna i crockpoten just nu, luktar gott!
Du har möjligtvis inte på ett ungefär hur beräkningen blir på innehållet ungefär?