Ingredienser
Köttbullar
- 1 kilo kycklingfärs eller kycklingfilé som mixas till färs (det gör jag)
- 1 tsk röd currypasta
- 2 ägg
- 1 gul lök
- 2 msk pofiber
- 1 näve grovhackad koriander
- 1 msk fish sauce
- 1 msk tamarisoja
Kokossåsen
- 2 burkar (400 g) ekologisk kokosmjölk
- 2–3 msk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill ha det)
- 2 tsk hackad koriander (blue Dragon)
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Grönsaker (jag hade gröna bönor, minimajs och bambuskott)
- 1 msk fish sauce eller 1 msk kycklingfond
- 2 msk tamari soja
- 1 gul eller röd chili chili
- rivet skal av 1/2 lime + saften
- ev salt och peppar
Instruktioner
- Mixa kycklingen till färs eller använd kycklingfärs och blanda ingredienserna till köttbullarna. Koka upp vatten med 1 buljongtärning och släpp ner de rullade köttbullarna. När de flyter upp är köttbullarna klara, låt rinna av i durkslag. Stek dem sedan i kokosfett tills de fått fin färg.
- Fräs vitlök med bönor och minimajs. Rör ner curryn. Häll ner kokosmjölk och kryddor och låt allt småputtra 5 minuter. Red eventuellt med stärkelsefri redning (jag använder conjacrot)
- Smaka av med salt och peppar. Låt köttbullarna puttra med de sista minutrarna.
- Servera med lime och lite färsk koriander.
- Förberedelsetid: 15
- Tillagningstid: 10
Näringsinnehåll
- Portioner: 8