Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!!! Reklamstopp!
Innan ni får mitt SMARRIGA recept på thaiköttbullar *yummie* så måste jag berätta vad jag lyssnar på nu samtidigt som jag zippar på en god drink gjord på Bacardi Pineapple Fusion, Roses Coconut och 7 Up light (Yes, tror fortfarande inte att jag dör av lite aspartam ibland)
Och den passar perfekt till vad jag lyssnar på! Verkligen sommarkänsla!
Jo, jag lyssnar på min gode vän Magnus Carlssons nya låt TILLSAMMANS som han släppte i dag! Den klättrar snabbt på Itunes topplista! Redan TOPP 8!
Singeln är ledmotivet till hans sommarturné med samma namn. Turnén är lite formad som en allsångsturné (med bl.a Bengtzing och Shirley Clamp som gästartister)
Låten är specialdesignad för Magnus av ingen mindre än Thomas G:son! Och visst är det en Magnuslåt!
Jag har haft den i huvudet mer eller mindre sedan första gången jag hörde den ♥︎
Så bra!
Entrén till konserterna är gratis men ett allsångshäfte säljs för 100 kr där singeln ingår och samtliga intäkter går oavkortat till BRIS!
Så ni där ute i landet, missa inte turnén! Tyvärr är vi i Stockholm när de gästar Helsingborg men jag hoppas vi kan klämma in Örebro på vägen hem!!
HÄR kan ni lyssna på TILLSAMMANS!
PS! Min man Daniel (Deskjockey Publishing) har tillsammans med Magnus layoutat singeln.
NU till maten!! =)
I går kväll så gjorde jag något riktigt smarrigt! Jag gjorde thaikycklingköttbullar (ja-långt ord) som sedan serverades i en klassisk röd currysås! Så GOTT!!!!
Jag serverade Shiratakinudlar till.
Skriv ut
Thaiköttbullar med röd curry och kokosmjölk
- Totaltid: 25
Ingredienser
Köttbullar
- 1 kilo kycklingfärs eller kycklingfilé som mixas till färs (det gör jag)
- 1 tsk röd currypasta
- 2 ägg
- 1 gul lök
- 2 msk pofiber
- 1 näve grovhackad koriander
- 1 msk fish sauce
- 1 msk tamarisoja
Kokossåsen
- 2 burkar (400 g) ekologisk kokosmjölk
- 2–3 msk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill ha det)
- 2 tsk hackad koriander (blue Dragon)
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Grönsaker (jag hade gröna bönor, minimajs och bambuskott)
- 1 msk fish sauce eller 1 msk kycklingfond
- 2 msk tamari soja
- 1 gul eller röd chili chili
- rivet skal av 1/2 lime + saften
- ev salt och peppar
Instruktioner
- Mixa kycklingen till färs eller använd kycklingfärs och blanda ingredienserna till köttbullarna. Koka upp vatten med 1 buljongtärning och släpp ner de rullade köttbullarna. När de flyter upp är köttbullarna klara, låt rinna av i durkslag. Stek dem sedan i kokosfett tills de fått fin färg.
- Fräs vitlök med bönor och minimajs. Rör ner curryn. Häll ner kokosmjölk och kryddor och låt allt småputtra 5 minuter. Red eventuellt med stärkelsefri redning (jag använder conjacrot)
- Smaka av med salt och peppar. Låt köttbullarna puttra med de sista minutrarna.
- Servera med lime och lite färsk koriander.
- Förberedelsetid: 15
- Tillagningstid: 10
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
13 kommentarer
Jag lagar thaikycklingköttbullarna och undrar om jag kan frysa in dem efter kokningen och sedan ta fram för att steka dem?
Javisst!
Undrar bara, vad är shitaki nudlar?
Eller så lyssnar man på låten gratis via Spotify?
Ja, varför stödja BRIS???
Åhhh så gott det lät. En dum fråga, kokosmjölk – är det vanlig kokomjölk man köper i burk och/eller tetra? Vad är kokosgrädde? Bra och dåliga märken, en del innehåller väl lite annat tillsatt också…
De här thaiköttbullarna låter ju supergoda!
Hej Åse
Jag letar efter en paj som jag har för mig att du gjorde. Innehållet var varmröktlax, spenat lök creamfraiche mm och pajskalet var med sesamfrön. Var kan jag finna den?
Mvh Anette
Hej! https://56kilo.se/lchf-laxpaj/ =)
Ingen fara, jag ska snart till Tyskland. 🙂 Vet du var man hittar det där?
Jag köpte på bordershoppen!!
Åhh… den drinken låter god. Vad köper man Bacardi Pineapple Fusion? Och Roses Coconut?
TYVÄRR är de köpta i Tyskland! Hoppas det kommer hit!