Heeeej mina raringar!
ja jag kastades direkt in i verkligheten igår. Var kontorsjobb hela gårdagen och även i dag sitter jag kloss men ska strax bege mig ut på en promenad för solen lyser så vackert och då gäller det att man bunkrar D-vitamin!
Veckomatsedeln tar paus denna veckan men återuppstår på söndag. Däremot så sippar jag Fredagsmenyn, då och då kommer den i stället.
I går blev det den här godingen! Den är så enkel men blir fantastiskt gott! Ni ska prova tycker jag.
Här kommer receptet till er!
Skriv utThaigryta med lax i röd curry
- Portioner: 4
Ingredienser
500 g laxfilé i portionsbitar
1 röd paprika, strimlad
smör eller olja att steka i
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar
chiliflakes efter smak
2 msk röd currypasta
250 ml kokosgrädde
1 msk soja, tamari
fisksås efter smak (liiiiite!)
1 lime, saft och rivet skal
100 g bladspenat
Garnering: 1 dl saltade cashewnötter
Instruktioner
Stek laxen i smör och olja (jag gillar kokosolja utan smak) på ganska hög värme
Krydda med salt, peppar och chiliflakes. När de fått fin färg, ta upp och lägg på fat. I samma panna stek strimlad paprika. Rör ner röd currypasta och låt fräsa en stund. Rör sedan ner soja, kokosgrädde och rivet skal och saft av lime, smaka av med fisksåsen.
Lägg tillbaka laxfilén och toppa med bladspenat och laxfiléerna. Låt allt puttra upp och bli varmt. Strö över cashewnötter och servera med valfritt tillbehör som ris, nudlar (för lågkolhydratalternativ: blomkålsris eller lågkolhydratnudlar)
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)