Thai pumpasoppa med sting

av Åse

Kan vara läge för att köpa en Trisslott 😛💰
Två st gymråttor på 22 och 15 kommer hem:
– Vad blir det för mat? (Innan gymväskorna ens nuddat marken)
– Pumpasoppa!
– Tystnad.
Två st gymnastiktjejer på 11 och 13 år kommer hem:
– Vad blir det för mat? (Innan ytterdörren knappt har öppnats från utsidan)
– Pumpasoppa!
– Tystnad.

38 minuter senare:
Karotten i princip renslickad, 22-åringens matlåda välfylld.
Behövde knappt diska 😉

Nä men skämt åsido detta blev verkligen såååååå gott!
Chilin, curry och ingefäran gifter ju sig så bra och vintersquash (butternut pumpa) är ju så otroligt gott! Jag måste använda det mycket nu när det är säsong känner jag!

Om man INTE gillar dessa ingredienser ovan så går det faktiskt bra att skippa! Och det går även bra att ersätta kokosmjölket mot grädde.

Nu tycker jag ni provar detta! Gärna idag 😜

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thai pumpasoppa med sting


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

1,5 kg vintersquash (butternut pumpa)
2 gula  lökar, finhackade
2 vitlök solo, finhackade (eller 4 vitlöksklyftor)
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk gul curry, pulver
1 msk fisksås
1/2 färsk Chili, urkärnad och finhackad
1 l kycklingbuljong
4 dl kokosgrädde / kokosmjölk
1 lime, saften
smör att steka i

Topping:
färsk koriander
Gräddfil
lite olivolja
Pumpakärnor


Instruktioner

Skala pumpan med rotsaksskalare. Halvera och kärna ur. Skär i bitar om 1-2 cm.
Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och curry i lite smör. Lägg över i stor gryta.
Fräs pumpan i lite smör tills den börjar gå sönder, det går även bra att rosta i ugn i 20 min (225 gr.)
Lägg över i grytan. Häll på buljongen och koka upp. Mixa slät med stavmixer. Rör ner kokosmjölken, smaka av med fisksås och ev mer kryddning.
Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Dra av från plattan och rör ner limesaften.
Servera i skålar med toppingen.

 

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

7 kommentarer

ÅsaS 23 oktober, 2019 - 14:16

Haha.. Känner igen det där, när ungdomarna kommer hem från skola/jobb (eller för all del, när jag själv knappt hunnit in genom dörren efter en dag på jobbet) – Vad blir det för mat?!
Låter både gott och spännande med pumpasoppa. Trots att jag skötte grönsaksavdelningen på jobbet tidigare har jag inte lagat pumpa en enda gång, så nu är det väl på tiden! Soppa är väldigt underskattat som mat, iaf hos oss. Men det får det bli ändring på.
Kram och ha det gott! 💕

Svara
Åse 23 oktober, 2019 - 17:25

Då får det bli dags nu hörrudu 😁 kram! 💕

Svara
Ulrika 23 oktober, 2019 - 13:53

Jahaja, då ska man både köpa fransserum och göra pumpasoppa;)) Tusen tack för bra tips! Kram Ulrika

Svara
Åse 23 oktober, 2019 - 17:24

Haha! Kram på dig!

Svara
Anna 23 oktober, 2019 - 11:32

Åh tack för tipset. Detta måste jag testa. Vi pratade faktiskt häromdagen om vad som skulle bli ”veckans soppa” (vi försöker äta soppa en gång i veckan under höst/vinter) Pumpasoppa!, gav sonen som förslag. Jag antar det kom sig av att det är Halloweentider. 🙂 Jag ska testa ditt recept. Allt som är gult och smakar curry går ner hr hemma. 😉
Fortsatt fin dag till dig!
Kram Anna Haeggman

Svara
Åse 23 oktober, 2019 - 17:24

Men vad härligt! Smaklig spis raring! 🥰

Svara
Anna Haeggman 24 oktober, 2019 - 19:45

Update: Nu har jag testat soppan. Supergott! 😀 Sonen sa på slutet. -Nu orkar jag inget mer men det var riktigt gott!
Tack för att du delar med dig av!
Kram Anna

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.