Ingredienser
Thaimajonnäs / dressing:
1 dl majonnäs
2–3 tsk tamarisoja
2 cm riven ingefära
1–2 tsk srirachasås eller annan het chilisås
2 msk grovt hackad koriander
rivet skal av 1 lime
späd med lite vatten till önskad konsistens
Salladen:
2 stora kycklingfiléer
4 lemongrass på burk
2 vitlöksklyftor, finhackade
1–2 msk kokosolja
1 tsk chiliflakes
1 pressad lime
1 msk fishsauce
1 msk torkade keffir limeblad
1 msk tamarisoja
2 msk vatten
1 påse sjögräsnudlar (Risberg)
5 dl Blandad sallad
2 dl Råkost (virkål, morot)
6 rädisor, i skivor
1/2 spetspaprika
10 sugarsnaps
1/2 dl cashewnötter
Topping: grovhackad koriander + srirachasås
Instruktioner
Börja med majonnäsen och förvara den kall.
Strimla kycklingen.
Skiva lemongrassen och fräs i olja med vitlök och chiliflakes. Rör ner kycklingen och låt allt steka ihop. Rör ner ta,arisoja, fishsauce, keffir limebladen, limejuice och lite vatten om det behövs. Låt allt puttra ihop några minuter tills kycklingen är klar. Dra bort från plattan.
Skölj sjögräsnudlarna och lägg i stekpannan med kycklingen. Rör ihop allt. Addera eventuellt till lite tamarisoja.
Lägg upp grönsakerna på tallrik och fördela kycklingen och sjögräsnudlarna över. Toppa med cashewnötter, koriander och thaidressingen. PS! Gott att blanda ihop allt så sjögräsnudlarna tar smak av dressingen!