Ingredienser
2 kg lövbiff
33 cl porter (Carnegie)
2 paket bacon
2 gula lökar
2 stjälkar blekselleri
4 vitlöksklyftor
2 röda chilis, mild till medium
800 ml finkrossade tomater av god kvalitet (rek Mutti)
1 tetra svarta bönor + 1 tetra kidney, avsköljda
1/2 dl oxfond
1/2 dl tomatpuré
1 msk rökt paprikapulver
1 msk chipotlepulver paste
1 msk kakao
2 msk ancho chilipulver
1 msk spiskummin
1/2 msk oregano
Till servering: ris eller små tortillas, picklade rödlök, gräddfil, koriander, cheddarost
Instruktioner
Löfbiffskivorna delas tvärs över och delas sedan i bitar om ca 3 cm.
Hacka bacon, lök, vitlök, chili och blekselleri.
Stek bacon tills det blir knaprigt, lägg åt sidan.
Fräs lök, vitlök, chili och blekselleri i baconfettet tills de mjuknat. Rör ner tomatpuré, rökt paprikapulver, kakao, ancho chilipulver, spiskummin och oregano. Fräs i 1–2 minuter.
Lägg på tallrik så länge.
Bryn köttet i omgångar. Tillsätt lite av ölen efter varje omgång och rör om för att lösa upp karamelliserade bitar i botten.
Lägg över allt i cockpiten eller grytan.
Tillsätt krossade tomater, fond och tillräckligt med vatten för att täcka ingredienserna.
Lås locket och tryck på soup/stew, har ni turbo versionen tryck på turboknappen.
Efter tryckkokning: Släpp ut trycket försiktigt och tillsätt svarta bönor och kidneybönor.
Koka ytterligare 5–10 minuter på sauté-läge för att reducera vätskan.
För att få lite tjockare sås red med lite arrowrot eller maizena.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor.
Näringsinnehåll
- Portioner: 10-12