Inga fantastiskt inspirerande bilder jag bjuder på, det hann bli mörkt innan vi åt i går!
Men jag lovar att det var så gott!
Teriyakimarinerad lax och till det en wok på nudlar och grönsaker. YUM!
Som vanligt så köper jag dessa kolhydratfria nudlarna HÄR
De är perfekta i sådana här rätter!
Jag köpte en färdig påse med kålmix (morötter, rödkål, vitkål, grönkål) på Coop som jag fräste i lite kokosolja och sesamolja. Saltade något. Sedan blandade jag ner de avsköljda nudlarna som jag klippt så de var lite lättare att blanda. Sedan lite tamarosoja.
Jag hittade några roliga paprikor (Carli) som såg ut som långa stora chillipeppers men som var söta och de grillade jag halverade och blandade sedan dem i woken.
Laxen blev så saftig! Perfekt stekt!
Finns ju inget så trist som en överstekt lax!
Teriyakilax
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g laxfilé
Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 dl japansk soja, gärna tamari
1/2 dl balsamvinäger
3/4 dl sweet chilisås, gärna med mindre socker
1 msk finriven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
Instruktioner
Blanda ihop marinaden och blanda med laxen.
Låt stå i minst 30 minuter.
Stek sedan på strax över medelvärme ca 4 minuter på varje sida. Lägg över i form och servera genast.