Tekakor / Scones LCHF

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej hej!
Mår ni bra idag?
Vi har hemmafixardag! Falläpplen som ska rensas upp, saker ska köras till tippen och klädinsamling och sängar bäddas rena.
Vi hade en supermysig middag hos grannarna i går och 8 timmars sömn så vi vaknade pigga och alerta! Jag var sugen på en riktigt gofrulle så jag gjorde riktigt goda bröd med kesobrödet som bas.
Kidsen gillade dem också! Bra omdöme med andra ord haha!

012a5429-2

Älskar den här vinterservisen! HÄR hittar ni den.

012a5433-2
Ost & skinka och ost & osötad svartvinbärs marmelad YUM!

012a5440


Berätta vad ni tycker om dem om ni bakar dem!
❤️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tekakor / Scones LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 g keso (drygt 1 dl) eller philadelphiaost
  • 1 dl mandelmjöl (Ica)
  • 1 msk pofiber eller softbake
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk bakpulver
  • salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr. vanlig ugn.
  2. Mixa keso och ägg med stavmixer.
  3. Mixa ner mandelmjöl, pofiber, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), bakpulver och salt.
  4. Låt stå i minst 5 minuter.
  5. Klicka ut 5 smetklickar på bakpappersklädd plåt. Sprinkla ev. med sesamfrön eller vallmofrön.
  6. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills tekakorna fått fin färg.

Notering

  • Per tekaka: 124 kcal, 7.8 g protein, 2.1 g kh, 8.3 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 5

66 kommentarer

Maria 4 september, 2024 - 16:30

Såå gott och enkelt det låter💕 Detta skall testas!👏






Svara
Fredrik 12 mars, 2024 - 11:48

Bästa LCHF-brödet by far! Enkelt och väldigt gott! Inne på min tredje omgång och är nu det enda brödet jag äter.






Svara
Erika 6 november, 2021 - 16:46

Oj så goda och användbara bröd😁använt dem till scones smörgås minipizza varma smörgåsar räkmackan rostbröd och som pitabröd!!Finns alltid ett gäng i frysen numera😋Tack för många bra å lätta recept😍

Svara
Sari Wonsell 26 juli, 2020 - 22:33

Dessa blir min räddning, helt underbara!
Bregott, ost och skinka till 👌

Svara
Åse 27 juli, 2020 - 10:13

Kul att höra att du gillar dem! <3

Svara
Lotta 30 juli, 2020 - 21:12

Hej,
Har bakat dessa för första gången och de ser finfina ut, men..
Hur förvarar jag dem bäst?

Svara
Åse 31 juli, 2020 - 11:38

Jag rekommenderar att du fryser in dem!

Svara
Veronica Andreasson 15 april, 2024 - 19:04

Hej
Kan mandelmjölet bytas ut mot något? Får inte ha nötter o mandel på jobbet.

Svara
Ann-Marie 1 september, 2024 - 14:46

Hej, jag har sen en tid tillbaka bakat dina tekakor med keso och softbake, det är det bästa LCHF-brödet jag ätit, tack för det. På bilderna till brödet äter du osötad svartvinbärsmarmelad, men jag hittar inget recept på det hos dig? Är det något som du köpt färdigt?

Svara
Åse 1 september, 2024 - 15:29

ad lul att höra att det uppskattas!
Det är marmelad från St Dalfour: Sötad med fruktjuice
https://stdalfour.se/marmelad/

Svara
Marlene 28 januari, 2019 - 20:30

Perfekt bröd både till räkmackan o minipizzan 👍🏻😊

Svara
Sofia 1 april, 2020 - 08:50

Vad kan jag ersätta keso med? Tål ej mjölkprodukter.
Tack snälla på förhand🙏🏼

Svara
Åse 1 april, 2020 - 09:46

Hej du kan ersätta med det du brukar ersätta dina mjölkprodukter med 🙂 Det är olika vad man brukar välja, mitt förslag är någon yoghurt/creme fraiche alternativ men jag kan inte garantera resultatet.

Svara
Anna-Karin Lindblom 27 oktober, 2018 - 15:12

Jädrar i min lilla låda! Detta bröd är så gott. Vi gjorde räkmacka på det och det var fantastiskt bra!

Svara
Åse 28 oktober, 2018 - 13:21

Kul att höra! =)

Svara
Carro 20 augusti, 2018 - 09:37

Mitt favoritbröd! Så JÄTTEGOTT! och jag har även provat din modifikation med lite mindre nandelmjöl och mer pofiber – superbra recept!






Svara
Helena 10 april, 2018 - 13:17

Tack för ett fantastiskt lchf-bröd.
Som brödtok har jag letat enormt efter ett bra substitut och dessa tekakor håller verkligen måttet. Jag hade Smetana i kylen och använde istället för keso, det blev jättebra.
Idag har jag malt paranötter till mjöl för att testa hur det fungerar, då de har ett lägre kolhydratinnehåll än mandel. Jag återkommer om de inte blir bra..😊

Svara
Birgitta 18 februari, 2018 - 18:21

Har använt detta recept och gjort pizza några gånger nu, blir supergott och bröigt som ”vanlig” pizza. Ikväll hade jag på mozzarella, strimlad lök, paprika och biff, toppad med fetost 😋

Svara
Anna 29 januari, 2018 - 12:31

Supergott bröd – tack för ännu ett superbra recept!! Förutom med pålägg till frukost kan jag tänka mig att använda detta som hamburgerbröd eller till vitlöksbröd. 🙂

Svara
Sanna 18 januari, 2018 - 10:12

Tack för detta recept! Jag försöker undvika komjölk så istället för keso tog jag ca 70g fetaost och 30g vatten samt uteslöt salt – blev gott det med! 🙂

Svara
Veronica Andreasson 15 april, 2024 - 19:18

Hej
Kan mandelmjölet bytas ut mot något? Får inte ha nötter o mandel på jobbet.

Svara
Åse 16 april, 2024 - 07:51

Du kan ta bort ett ägg och utesluta mandelmjölet

Svara
Birgitta 17 december, 2017 - 09:45

Hej Åse! Älskar de här goda tekakorna, mums! Mitt Fiberhusk tog slut och köpte ICAs, har du provat deras? Första gången jag använder det och tyckte att bröden inte blev lika bra, men de smakade detsamma.

Svara
Åse 17 december, 2017 - 09:49

Aldrig provat! Det skiljer ju en hel del på hej! Kul du gillar dem! Bakegenskaper märken emellan när det gäller Mandelmjöl, husk och kokosmjöl tyvärr.

Svara
EmmaV 1 augusti, 2017 - 21:27

Dessa är sååå goda! Har provat en del andra lchf-bröd och klarar inte smaken men främst konsistensen på dem. Men dessa är så goda och konsistensen är nästintill som vanligt bröd! Tack så mycket för detta recept! 🙂

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:05

Härligt att höra!

Svara
Mirjam Rydberg 25 juni, 2017 - 21:06

Hej,
Tack för insperation och goda recept!
Jag har ätit lchf mat i 4 månader o följt dig lika länge.
Jag har gjort många av dina recept och är mycket nöjd!
Undrar bara om man kan byta ut mandelmjöl till något annat mjöl?
Snart har jag nått mitt mål, hur får jag balans så att jag inte går upp i vikt igen?
Mvh
Mirjam 😀

Svara
Åse 26 juni, 2017 - 18:42

Du kan ersätta med pofiber men då blir det mer kompakta och inte lika saftiga.
Du fortsätter att äta precis som du gör nu! =) LCHF är ju ingen metod utan en livsstil. Lycka till!

Svara
Emelie 19 juli, 2019 - 18:51

Vart förvarar man dom? 🙂

Svara
Anna 21 maj, 2017 - 19:37

Urgoda. Bra konsistens och jättefin smak. Gjorde en ”tuna melt” (amerikansk gratinerad tonfiskmacka) med dessa istället för vanligt vitt toastbröd. Har längtat efter såna ända sen jag började äta kolhydratsnålt och det här var en fullgod ersättning 🙂

Svara
Johanna 17 maj, 2017 - 22:44

Tack för en superfin blogg och inspiration! Tekakorna bästa lchf bröd hittills👍😊

Svara
Åse 18 maj, 2017 - 08:57

Härligt att höra! Tack för dina rader! 💖

Svara
Susanna 27 februari, 2017 - 19:27

Jag har testat att göra lite olika lchf-bröd och inte hittat nåt jag blivit nöjd med förrän nu. Dessa håller verkligen! De är fantastiska! Jättegoda och lätta att svänga ihop. Jag delar dem som hamburgerbröd och fryser in. Tinar dem i brödrosten och äter med smör och ost eller nåt annat gott. Det luktar fantastiskt gott när de gräddas också!

Svara
Åse 27 februari, 2017 - 19:28

Roligt att höra! Glad jag blir att du hittat ngt du är nöjd med! Visst är de goda!! :))

Svara
Helena 15 februari, 2017 - 22:06

Dessa ser mumsiga ut! Har du förslag på ngt annat jag kan ha istället för keso? Grädde kanske? Jag är inte allergisk utan gillar bara inte keso! 😊 Mvh Helena

Svara
Caroline 26 februari, 2017 - 08:55

Man känner inte kesosmaken. Jag gillar inte keso heller men dessa är Riktigt goda och så även kesoplättar. Godaste ever. 😊

Svara
Jenny 25 januari, 2017 - 17:39

Godaste LCHF brödet jag ätit, mmmmm

Svara
Åse 26 januari, 2017 - 10:18

Härligt!! 🙂

Svara
Annika 11 november, 2016 - 18:59

Hej! Fint recept, men vi kör meijerifritt så keson blev ersatt med kokosmjölk. Det blev inga bollar men en A4 stor kaka som jag delade i 8 mackor. Smakar finfint med lite vallmofrön på 🙂

Svara
Åse 12 november, 2016 - 14:01

Kul att det funkade med kokosmjölk!

Svara
Lisbeth 9 november, 2016 - 09:33

Blandade i en halv påse saffran, så goda! Mina flöt inte ut, blev snygga runda bullar, kanske mina ägg vara lite mindre.

Svara
JennieAnn 8 november, 2016 - 19:31

Bästa lchf brödet! Supergott, enkelt & snabbt att svänga ihop =) Mamma kommer på frukost imorgon, då kommer dessa godingar avnjutas ljumna från ugnen med smör, smakrik ost & cocktailtomater. Tack för inspiration =)
/JennieAnn

Svara
Nina 8 november, 2016 - 08:09

Jättegoda och enkla att göra!
Även barnen uppskattar dem 😊

Svara
Jenny 7 november, 2016 - 22:20

Helt fantastiskt goda och enkla att göra. Kommer garanterat göra dubbel sats nästa gång 👍🏽

Svara
Malin Ström 7 november, 2016 - 21:31

Jag trodde de skulle ”flyta ut”.. så jag klickade ut bollar.. nu har jag gräddade bollar 🙈😂.. men de var goda!!

Svara
Åse 7 november, 2016 - 21:43

Haha ja men vad SKUMT. Mina flöt ju ut??

Svara
Eva Andersson 7 november, 2016 - 19:11

Jättegoda! Bakar en andra omgång nu 🙂 Perfekt frukost som höll mig mätt fram till lunch. Tack för många supergoda recept! Eva

Svara
Eva 7 november, 2016 - 17:51

Snabbt och lätt! Jag strödde på en massa blandade fröer och tryckte fast dem innan gräddning. Blev jättegoda och funkade bra att frysa/tina. Bakar dubbel sats nästa gång!

Svara
Isa 7 november, 2016 - 16:05

Jättegoda!!! 🙂 Kram

Svara
Ingamaj 6 november, 2016 - 19:29

Bakat idag, lättgjorda och goda 😀

Svara
Jenny 6 november, 2016 - 16:35

Har testat att baka dem, mums så goda och till kvällens fisksoppa får de också vara en del av middagen. Här är det -10. Grader ute och lite snö så soppa och bröd passar bra 👍🍞 ha det gött

Svara
Linda 6 november, 2016 - 13:35

Och nu har jag bakat dem. Supergoda och väldigt brödlika. Funkar säkert till pizza, smörgåstårta mm. Nästa gång får jag bara platta ut dem lite, för att få tekakor. Nu blev det mer bullar. Verkligen tummen upp för detta recept!

Svara
Linda 6 november, 2016 - 09:43

De såg jättegoda ut och enkla att göra. Uppskattas! Ha en skön söndag…

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.