Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tårtbotten glutenfri LCHF / lågkolhydratkost


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

Ingredienser

1 st tårtbotten: (Dubbla för högre tårta)

4 ägg
1,75 dl sötning typ Nick’s Use like Sugar (motsvarar 1,75 dl socker )
75 g smör
3/4 dl mjölk (eller annan vätska, färskpressad citronjuice är så gott!)
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos pulveriserat psyllium
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smör en springform på ca 22 cm i diameter, strö lite sötning i den. Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna och dela sedan i två delar.