Hej hej på er och god söndag!
Jag har sovit som en stock i natt, även först sovit som en stock på soffan efter Let’s Dance igår 😅
Så går det efter en god middag!
Vi gjorde en Tagliata igår, älskar Tagliata! Tagliata är en italiensk biffsallad ofta med ruccola, tomater, parmesan och sedan kan man addera till vad man vill.
Vi hade ugnsrostad mandelpotatis till. Salt, peppar, timjan och sedan in i ugnen på 200 gr i ca 30-35 minuter tills den är klar.
Ugnsrostade tomater är givet!
De får gå halva tiden i ugnen tillsammans med potatisen. Ringlar bara lite olivolja över och flingsalt.
Entrecote är nog det köttet vi oftast grillar, tycker det blir så gott!
Jag marinerar först i ca 1 timme (Recept på god marinad här)
Grillar sedan på full värme (gasol) ca 2 minuter på varje sida, sedan får köttet vila invirat i bakplåtspapper i ca 10 minuter)
Sedan är det bara att börja montera biffsalladen!
Ruccola i botten som jag ringla olivolja, mörk balsamvinäger, salladkrydda på.
Sedan skivar jag köttet (tar bort fettet om det finns något) , rostade pinjenötter, stekt rödlök, svarta kalamataoliver, cocktailkapris, parmesan i flagor och min Godaste och enklaste vitlökssåsen! YUM YUM!
Jag lägger det på en stor skärbräda, tycker det blir snyggt!
Cervera har en jättefin som jag ska lgga beställning på! Den är 50 cm och såååå fin! HÄR hittar ni den.
Sedan plockar man på det man vill ha, potatisen serverar jag bredvid så tar de som vill ha det.
Såååååååå gott!
Prova detta hörrni!
3 kommentarer
Helgrillar du entrecote efterson du skriver att efter den är grillad skivar du den!?
Nej det står ju 4 skivor entrécote..
Varje skiva skivas ju i ca 1 cm tunna skivor sedan.