Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

TACOSOPPA (med kyckling och avokado)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja eller kokosolja utan smak
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
3/4 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad oregano
2 msk chipotle paste
2 dl vatten
3 msk oxfond
1 burk krossade tomater av god kvalitet (jag rek. Mutti)
1,5 dl chilisås alt tomatsås
3 dl grädde
1 tetra ekologiska svarta bönor
1 tetra ekologiska kidney eller pinto bönor
2 dl frysta majskorn (burk går bra)
1/2 lime, saften
1 grillad kyckling, köttet

Topping förslag:
2 avokado i skivor
1 kruka koriander
1 dl riven ost, gärna röd cheddar
1 dl gräddfil eller creme fraiche


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i olja. Rör ner kryddorna och chipotle paste. Låt fräsa med en stund.
Rör ner vatten, fond, tomatkross, chilisås, grädde och lägg på ett lock, låt småputtra i ca 30 minuter.
Smaka av med pressad lime och krydda eventuellt mer, rör ner avsköljda bönor och majs. Rör ner kycklingköttet och servera i soppskålar med valfri topping.