Ingredienser
Pizzadeg:
180 gr riven mozzarella (ca 2,25 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano
Topping:
riven ost
Pizzasås
400 g tacofärs
färsk mozzarella
isbergssallad, strimlad
gurka, tärnad
tomat, tärnad
salsa
gräddfil
jalapenos
Instruktioner
Hetta upp ugnen till 300 gr. Sätt in en bakplåt eller pizzasten/pizzaplåt.
Förbered tacofärsen och grönsakerna.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Låt svalna en stund. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl, vitlökssalt och oregano. Vispa ihop till en klibbig deg. Låt degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
Lägg lite mandelmjöl på bakbord och kavla ut / platta ut med händer till rundel. Strö lite mandelmjöl över om det behövs. (Max 2 msk under och över)
Lägg på ingredienserna på pizzarundlarna och sätt in på het bakplåt/sten. Sänk till 250 gr.
Ta ut pizzorna när osten smält och bottnen ser klar ut.