Ingredienser
Pajdeg med vetemjöl:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten
Pajdeg med sesam/mandelmjöl (lågkolhydrat, glutenfri):
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg
Fyllning:
1 grillad kyckling, dra i sär allt kött
1 påse tacokrydda, gärna sockerfri (alt. egengjord)
1–2 tsk gul curry (torkad krydda)
2 dl creme fraiche
2 ägg
2 dl riven ost
2 msk japansk soja, tamari
2 dl Chunky salsa
1 dl majskorn (burk eller frysta tillagade)
3–4 romanticatomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Förbered pajskalet som ni valt.
Pajdeg med vetemjöl: Skär smöret i små bitar. Mixa med vetemjöl och vatten i matberedare till en deg.
Tryck ut degen i pajformen.
Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
Lågkolhydratpajdeg:
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
Pajen:
Vispa ihop ägg, creme fraiche, ost, tacokrydda, gul curry, tamari och salsa till en stanning.
Lägg kycklingen i pajskalet och toppa med majs, häll stanningen över och tryck ner halverade tomater. Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är stadig och ser klar ut.