Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

TACOPAJ (glutenfri, low carb)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

PAJDEG
3 dl mandelmjöl (kan ersättas med en något mindre mängd havremjöl)
½ dl skalade sesamfrön
25 gram smör
1 msk pulveriserat psyllium (Lindroos) 1 tsk salt
1 ägg

TACOFÄRS
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
600 gram nötfärs
2 msk tacokrydda utan socker (eller 1 färdig påse)
1 dl vatten
2 tomater
jalapeños
salt

OSTRÖRA
150 gram lagrad ost
3 dl crème fraiche

TACOKRYDDA
(ca 1 msk per 400 gram färs)
Förvara i lufttät burk

2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 ½ tsk salt
2 krm cayennepeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön till ett mjöl.
Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en deg.
Tryck ut degen i en låg pajform med en diameter på ca 25 cm och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 8–10 minuter.
Ta sedan ut ur ugnen.
Höj ugnen till 225 °C.
Finhacka lök och vitlök. Stek tillsammans med nötfärsen i lite smör.
Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt.
Fyll sedan pajskalet med färsen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapeños.
Blanda ihop oströran och bred över pajfyllningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en blandad sallad och min goda guacamole.