Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tacokyckling med bacon, oliver och guacamolesås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk sockerfri tacokrydda (tips: Spicemasters!)
  • 2 msk olivolja
  • lite vatten

Guacamolesås

  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften av 1/2 lime
  • 1 avokado
  • 1 handfull koriander
  • salt, peppar

Sallad

  • salladsmix
  • 10 svarta oliver
  • limeklyftor
  • 3 msk salsa
  • 1 paket bacon

Instruktioner

  1. Mixa alla såsingredinser utom koriandern med stavmixer, smaka av med salt och peppar och rör ner koriandern.
  2. Sätt ugnen på 200 gr.
  3. Putsa kycklingfiléerna och lägg i en påse med tacokrydda, olja och lite vatten så kycklingen blir insmetad med kryddmixen.
  4. Lägg i ugnsform och grilla i ca 20 minuter. Låt vila under aluminiumfolie i ca 10 minuter innan kycklingen skärs i skivor.
  5. Knaperstek baconet.
  6. Montera salladen med topping, avsluta med kycklingen och guacamolesåsen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2