Tacokyckling med bacon, oliver och guacamolesås

av Åse

God morgon vänner!
Vilket trist väder!! Inte ett dugg sugen på att lämna hemmet men har ett lunchmöte vid 13 som iofs ska bli supertrevligt men hu! Duggregn, grått och trist!
I förrgår så blev det en av mina absoluta favoriträtter när inspirationen tryter! Nämligen Tacokyckling med guccasås! Omnomnom! Ett eget påfynd helt enkelt för att jag gillar kyckling, tacos och guacamole haha!
012A7959


012A7960
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tacokyckling med bacon, oliver och guacamolesås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk sockerfri tacokrydda (tips: Spicemasters!)
  • 2 msk olivolja
  • lite vatten

Guacamolesås

  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften av 1/2 lime
  • 1 avokado
  • 1 handfull koriander
  • salt, peppar

Sallad

  • salladsmix
  • 10 svarta oliver
  • limeklyftor
  • 3 msk salsa
  • 1 paket bacon

Instruktioner

  1. Mixa alla såsingredinser utom koriandern med stavmixer, smaka av med salt och peppar och rör ner koriandern.
  2. Sätt ugnen på 200 gr.
  3. Putsa kycklingfiléerna och lägg i en påse med tacokrydda, olja och lite vatten så kycklingen blir insmetad med kryddmixen.
  4. Lägg i ugnsform och grilla i ca 20 minuter. Låt vila under aluminiumfolie i ca 10 minuter innan kycklingen skärs i skivor.
  5. Knaperstek baconet.
  6. Montera salladen med topping, avsluta med kycklingen och guacamolesåsen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

012A7970
012A7974

13 kommentarer

Camilla p-a 5 december, 2015 - 12:28

Mmm, bra mat tips! Var har du hittat de fina tallrikarna?

Svara
Åse 5 december, 2015 - 13:38

De är från Rörstrand =)

Svara
Camilla p-a 5 december, 2015 - 14:10

Tack, ska se om jag hittar dom. De är jätte fina! 🙂

Svara
Anette G 5 december, 2015 - 11:51

Ser helfräscht ut! Nomnom!

Svara
Titti 5 december, 2015 - 00:15

Så gott! Bland det bästa jag ätit på länge. Gillades av hela familjen. Dina recept är fantastiska och helt i min smak.

Svara
Åse 5 december, 2015 - 11:53

Åh vad roligt att höra!!!

Svara
Jenjo 3 december, 2015 - 07:51

Kyckling och guacamole är ju så smaskens!!! Bra med sådana här enkla tips också. 🙂
Ha det bäst!
Kramar

Svara
Katarina 2 december, 2015 - 16:56

Åh, vad gott det ser ut. Bacon måste väl ändå vara världens bästa krydda? Laddar för hotellfrukost imorgon, hoppas inte Hotell Elva i Gbg är ett av de hotell som dumpat baconet. Även om tanken är god…

Svara
Mrs Muller-Sandvik 2 december, 2015 - 12:33

Man kan ju göra egen tacokrydda också, för förutom socker brukar de väl innehålla mycket salt? Eller jag tror det var därför min mamma en gång lärde mig att inte köpa tacokrydda, och det sitter liksom fast i mig, det tänket ^^

Svara
Åse 2 december, 2015 - 17:48

Spicemaster innehåller inget salt 🙂 Men jag gör lika ofta min egen: https://56kilo.se/tacokrydda/

Svara
Popprinsessan 2 december, 2015 - 11:54

Mums! Älskar också tacos, kyckling & guaca! Och koriander!

Svara
Åse 2 december, 2015 - 17:49

BÄSTA!!! smarr!!! KRAM

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.