13,8K
Våra barn började skolan i dag efter vår semester på Cypern! Skönt för alla parter på ngot sätt! Haha!
Enkla snabba men givetvis mättande maträtter är prio ett nu i början känner jag när man inte riktigt kommit in i rutinerna igen!
Jag tog lite av det jag hade hemma och det blev så gott!
Jag tycker att mjukost binder bra i gratänger. Man kan självklart använda färskost istället för mjukost!
Riktig comfortfood som dessutom är så enkel!
Tacogratäng med ostsås
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1 hackad gul lök
- 1 påse sockerfri tacokrydda eller hemmagjord
- 1 burk tacosås (ca 200 g)
- 1 tub mjukost a 275 g (valfri smak)
- 200 g crème fraiche
- 1 röd, hackad paprika
- 2 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 gr.
- Bryn köttfärs och lök. Tillsätt tacokrydda och tacosås. Låt puttra ihop. Lägg i form. Rör ihop creme fraiche och mjukost. Häll ovan köttfärsen. Stö den hackade paprikan över, krydda och strö ost över. Ställ in i ugnen ca 25 min tills gratängen fått fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
17 kommentarer
Hej,
Tänkte jag skulle testa receptet men hittade ingen paprikaost 🙁 Kikade sedan på Kavlis hemsida och där var den inte ens med i sortimentet?
Det var märkligt, den fanns som synes när jag gjorde receptet 🙂 Går bra med annan smak.
Testade tacogratängen igår och både jag och min kille ger den många tummar upp, supergod!
Hej!
Kommer det någon uppdatering av appen? Det är så bra med recepten på ett ställe. Använt många och de är toppen. Kram
Med största sannolikhet nej, och appen kommer nog läggas ner.
Hej Åse,
Jag tycker du brukar ha så många fina recept, men mjukost….
INGREDIENSER: HÅRDOST (52%), vatten, smältsalter (E339, E452), röd paprika (1,0%), surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumkarbonat), konserveringsmedel (E202). OSTEN ÄR PASTÖRISERAD
Inget jag vill stoppa i kroppen smältsalter, surhetsreglerande medel, citronsyra, konserveringsmedel…uh 1% paprika var väl det som var bra =)
Nej jag gör nog min egna paprikaröra och har i =)
Hej!
Konserveringsmedel, smältsalter etc är ju saker man i alla livsmedel ska begränsa men kan vara svårt att komma i från helt och det är ju ett personligt val om man väljer att äta lite av sådant.
Bacon, plånboksskinka (även övrig chark) mjukost, kaviar är sådana undantag som jag gör och bloggen speglar ju mina val 🙂
Jag dricker även några glas vin till helgen trots att det inte är en hälsodryck och många gånger av druvor som är kraftigt besprutade (om det inte är eko).
Jag äter färdiggrillad kyckling ibland trots att kryddan innehåller skräp som e-ämnen, jag äter färdig kebab då och då av samma anledning som att jag köper färdiggrillad kyckling.
Jag är av åsikten att kroppen klarar lite skräp ibland speciellt när vi drar ner rejält på de stora bovarna som vitt mjöl, vitt socker, transfetter, gluten och näringsfattig mat.
Du väljer så klart vad du vill stoppa i din mun 🙂 Jag ger läsare inspo till att leva så balanserat och bra som möjligt, göra medvetna val, välja sina strider, må bra under tiden 🙂
Det här snacket om tillsatser, konserveringsmedel m.m. har blivit väldigt överdrivet. Många läser bara kvällstidningarnas rubriker och bryr sig inte om att läsa på vidare i ämnet. Tillsatser behöver inte vara något negativt! Konserveringsmedel är t.ex. något som använts i många många år, och är sällan negativt för våra kroppar. Hysterin kring e-nummer är också väldigt överdriven. Och citronsyra? Vad menar du är negativt med det?
Ser supergott ut! Finns det sockerfri tacokryddor att köpa?
Yes spicemaster, men enkelt och godast att göra egen! Recept finns på bloggen
Hej!!
Va spännande med mjukost som redning? Försökte klicka mig vidare men hitta inge recept.
Så tänkte om du har fler tips hur du använder det?
Hej!
Hur menar du att du försökte klicka dig vidare? Hjälper dig om du bara utvecklar :))
Lustigt. Jag sökte förut i dag på din blogg på just taco. Var så sugen på tacogratäng och tänkte få lite ny inspo. Första om kom upp var kycklingtacogratängen med vitkål. Kändes kul och lite annorlunda och dessutom en variant jag aldrig gjort själv. Strax senare lägger du upp denna med mjukost. Får se vilken jag väljer att göra på fredag. 🙂 Tack för alla dina recept och tips! Mjukost i mat är förövrigt jättegott!!
//Anna Haeggman
Gillar och ska testa 😀
Skall det vara 2 burkar tacosås?
Vad brukar du ha för tacosås som du har i ? Eller är det valfritt efter smak… mvh Emma
Valfritt =)