Innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore
Good middag alla!
Jag har precis fått i mig min standardfrukost ✌🏻🥰 och nu sitetr jag och knapprar på tangenterna så det ryker om det, mer spännande är inte mitt liv just nu.
men i morgon och halva torsdag tar jag semester och så ska jag, daniel och tjejerna hemestra här i Helsingborg lite med övernattning i stan t.o.m.
Ser ni vad jag har på min turkiska yoghurt?
Hemmagjord sockerfri körsbärssylt! SÅ god!
Jag följer mitt vanliga recept på sylt. Hur enkelt som helst och man kan använda de bär man vill ha.
Jag älskar ju körsbär så nu tog jag det.
En ny sötning för mig är Yaconsirap! Jag har hört talas om det sååååå länge men själv aldrig provat men WOW, nu är jag hooked! Ni hittar aconsirap HÄR
Yaconsirap är en sirap som smakar lite mustigt och nästan rostat, påminner om karamell. Upplevs inte lika pillersött som sirap. Kan ersätta honung och vitt socker i en del recept.
Den utvinns från yacon-roten som växer i de peruanska Anderna.
Den har i generationer gett inkaindianerna naturlig sötma, coolt!
Den är besläktad med solros och jordärtskocka och innehåller mycket antioxidanter.
Den innehåller nästan 30 % av sockerarten FOS, fructooligosaccharides, med flera goda egenskaper. På sin väg genom magen stimulerar FOS de goda tarmbakterierna och har därmed en prebiotisk verkan som främjar både matsmältning och immunförsvar, samtidigt som själva sockret inte tas upp av kroppen. Eftersom FOS inte absorberas i tarmen påverkar det inte heller blodsockret, vilket gör att Yakonsirapen lämpar sig extra väl för diabetiker.
Yaconsirapen från Rawfoodshop är ekologisk och kallpressas.
Det som gör sylten ”syltig” på naturligt sätt är chiafröna! Så inte nog med att yaconsirap är bra för magen, även chiafröna innehåller lösliga kostfibrer som ger näring åt de goda bakterierna i vår naturliga tarmflora, och bidrar genom det till ett fungerande immunsystem.
Så gott!
Skriv utSYLT (utan vitt socker)
Ingredienser
3 dl tinade bär (225 gr.)
2 msk chiafrön
ev. 2 msk sötning
Instruktioner
3 dl tinade bär (225 gr.)
2 msk chiafrön
ev. 2 msk sötning
Häll bär i en kastrull.
Låt sjuda på medelvärme i ca 10-15 minuter, mosa bären under tiden med tex en potatisstöt.
Rör ner ev. sötning (viss sötning blir bäst av att sjuda med bären) och chiafröna och låt svalna innan sylten hälls upp på burk.
5 kommentarer
Hur länge håller sylten? Skall definitivt testa
Jag hade tippat på en vecka i kylskåp.
Tack Åse! Du är BÄST!
Nämen, tack! <3
Vilket bra tips. Måste testas. Skickade efter Yaconsirapen direkt.
Tack Åse💗🌸