Lingonsylt sockerfri

av Åse

Vinkevink från Paris!
Vi är på väg på frukostjakt nu as we speak, jag hoppas verkligen det finns annat att äta än croissanter, pain au chocolat och apelsinjuice ?
Tusen tack för era kommentarer till förra inlägget, ni ska veta hur de värmer! ❤️?
Ingen nämnd, ingen glömd! ?
I förrgår åt vi kåldolmar till kvällsmat och är det något som jag är tokig i så är det lingonsylt! Åhhhhh NJUTA!
Men de sockriga lingonsylterna kan jag vara utan och därför köper jag alltid de sockerfria men aspartam är ju en sockerersättning som jag gärna undviker.
Som tur är kan man göra en god och enkel lingonsylt med chiafrön och söta med valfri sötning! Jag tog fibersirap!

012A7184

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lingonsylt sockerfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

    • 225 gr. (2 dl) tinade lingon
    • 2 msk sötning
    • ev. lite vatten
    • 2 msk chiafrön

 


Instruktioner

Koka upp lingonen och låt sjuda i ca 15 minuter. Rör ner sötning. Låt svalna och rör ner chiafrön. Späd eventuellt med lite vatten om sylten känns för tjock. Häll upp i ren burk och förvara i kylskåp i ca 1 vecka.

012A7187


Givetvis kan man använda vilka bär som helst! Receptet fungerar lika bra med t.ex. hallon =)
Hoppas det smakar!
Jag hoppas hinna kika in med lite Parisbilder senare! Vi ska sätta oss på frukosten och sammanställa alla bra Paris tips vi fått!

20 kommentarer

Olof 29 september, 2020 - 16:55

Hej.

Hur mycket vatten sjuder du i och är tanken sedan att hälla av lingonen?

Står att man kan späda med lite vatten om den blir för tjock men inte hur mycket du använder från början. Vore toppen med tips.

Svara
Åse 29 september, 2020 - 17:18

Hej Olof! De sjuder i egen vätska eller som sagt en liten skvätt vatten om det behövs.

Svara
Camilla 13 december, 2015 - 15:39

Hej!
Undrar lite vad tanken är med chia frön istället för bara lingon?
Kram

Svara
Åse 13 december, 2015 - 16:25

Det binder så det blir sylt! :)) som gelé typ

Svara
Tina 23 november, 2015 - 21:02

Hejsan
Har laddat ner din app för ett tag sedan men den har försvunnit när jag bytade mobil. Skulle ladda ner den igen men den finns inte på AppStore.
Mvh
Tina

Svara
Åse 24 november, 2015 - 08:53

Den ska finnas nu! Titta igen =)

Svara
Daniels mamma 14 november, 2015 - 08:44

Hur är det med er?

Svara
Mårtenssons Kök 14 november, 2015 - 00:35

Vi sitter och tittar på direktrapporterna från Paris på tv just nu och sänder er en tanke. Hoppas verkligen att ni är i säkerhet och att ni får komma hem så nart så möjligt!
Kramar till er.

Svara
Ingrid Wildermuth 13 november, 2015 - 23:32

Hoppas ni är ok!!

Svara
Kerstin 13 november, 2015 - 20:54

Hopplöst att hitta ett ställe utan bara kaffe och cigg i Paris men ett toppenställe med superbra frukost (varianter på ägg bla) är Manfreds nära Chatelet les halles (adress: 1 rue Réaumur).

Svara
Maria Z 13 november, 2015 - 18:33

Hej! Har kört LCHF två veckor och hade inte klarat det utan dina recept. Ska man kanske läsa din blogg från början när du gick ned i vikt? För att klara av att inte tappa sugen menar jag? Gått ned 2 kg utan problem men är rädd för att det inte ska fortsätta så…Varit viktväktare i mitt ”tidigare” liv.
Trevlig helg och fortsätt att inspirera!!!

Svara
Caroline 13 november, 2015 - 11:49

Ser såååå gott ut, som alltid när du lägger upp nåt blir man hungrig 🙂
Hur länge tror du den håller i kylen?
Tack för en superblogg och allt du delar med dig av!

Svara
Åse 13 november, 2015 - 11:51

Säkert i 1-2 veckor! :))

Svara
Karin 13 november, 2015 - 11:09

Det här kom som ett brev på posten. Har letat efter sockerfri sylt! Mums!
Tack!

Svara
Ingrid 13 november, 2015 - 10:17

Här är en till som läser dagligen och gör många av dina recept men inte tycker att mina kommentarer skulle göra någon skillnad. Men jag lovar att bättra mig då jag förstår att det är viktigt med feedback när man bloggar. Smörgåsbakelserna lät supersmaskiga så dom får det bli ikväll. . Jag gör nog en hel tårta för den är ju godast dagen efter ? Kan man få en bättre frukost på lördagmorgon? Hoppas att ni får det jättehärligt i Paris.

Svara
Jenny 13 november, 2015 - 09:42

Åh så gott detta lät… måste testas ☆☆☆ jag gör dina kåldolmar ofta. Så gott med husmanskost ♡

Svara
Louise Hansson 13 november, 2015 - 09:23

Jag älskar sylt så de här receptet passar mig perfekt. Tack!!!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.