Ingredienser
8–10 kokta potatisar, skivade
500 g nötfärs (eller annan färs)
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
400 ml tomatkross eller passerade tomater
1 msk tamarisoja (japansk soja)
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1–2 tsk valfria kryddor som oregano eller pastakrydda
150 g riven ost (Jag hade cheddar)
3 dl grädde
Instruktioner
Koka potatisen, låt den ånga av och svalna. Skiva.
Stek nötfärsen i stekpanna (inget fett behövs), hacka med stekspaden så färsen blir finfördelad.
Rör ner löken. Låt allt få fin färg. Rör ner tomatkross, tomatpuré, soja och kryddor. Smaka av sältan.
Rör ihop grädde och osten.
Varva köttfärsröran, potatis i 2 varv och avsluta med ostsåsen.
Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
Låt gärna stå ett tag så blir den enklare att skära upp.