Ingredienser
- 500 gram färska champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl grädde
- 3 msk oxfond med rödvin
- Drygt 0,5 dl rödvin
- lite chiliflakes
- 0,5 tsk curry
- kokosfett att steka i
Instruktioner
- Finhacka vitlök och schalottenlök och fräs i kokosfett eller i lite rapsolja.
- Skär champinjonerna i kvartar eller i skivor och lägg ner i pannan. Låt allt steka tills champinjonerna vätskats ur. Krydda med lite chiliflakes och curry och häll på vinet, crème fraîche, grädde och oxfond. Låt allt puttra ihop under 5-10 minuter och smaka av. Späd eventuellt med lite mer grädde om det behövs.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 4