Ingredienser
1/2 spetskål
1/2 citron
400 g torskrygg (fryst tinad eller färsk)
2 dl vispgrädde
1 knippe dill
10 cm purjolök
smör att steka i
salt, peppar
1 krm Svartpeppar
2 msk hasselnötter, grovt hackade
Instruktioner
Krydda torskryggen med salt, peppar
Strimla spetskål och purjolöken. Finhacka dillen.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme i några minuter, de ska bara mjukna inte få färg.
Rör ner grädden och låt allt putra på svag varme så grädden kokar in i kålen.
Rör ner dill och rivet citronskal , smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
Bryn lite smör i en kastrull.
Hetta upp smör i en stekpanna och lägg ner torsken, stek ca 2-3 minuter på varje sida. Den ska få fin färg men får inte bli överstekt.
Lägg upp spetskålen på tallrikar, ta upp torsken försiktigt och lägg ovanpå. Strö hasselnötter ovanpå oh skeda över lite brynt smör.