Stekt torsk med krämig spetskål och brynt smör

av Åse
Innehåller annonslänk

Hej måndag!

Hur har ni haft det i helgen? Hoppas den varit finfin! Det har vår varit.
Nu sitter jag på gymmets cafeteria och väntar på min naprapat.
Kört löpband och styrka och det ska bli skönt att få lite ”service” av Robin.
Mitt ryggskott är borta men är inte helt bra. Över huvudtaget sitter allt skit på min vänstra sida?!

Nåväl över till receptet!
Det här är en klassiker här hemma, vi äääääääälskar den här maträtten! Den går snabbt att tillaga och passar även när man har gäster!

Torken smälter i munnen! Viktigt att man inte överstiger såklart.

Vill ni dricka vin till så rekommenderar jag Bread & Butter – vårt favoritvin!


Tallrik HÄR

Så här tycker jag en torsk ska se ut, den ska skiva sig men vara fast!
YUM!

Receptet kommer här! KRAM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stekt torsk med krämig spetskål och brynt smör


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1/2 spetskål
1/2 citron
400 g torskrygg (fryst tinad eller färsk)
2 dl vispgrädde
1 knippe dill
10 cm purjolök
smör att steka i
salt, peppar
1 krm Svartpeppar
2 msk hasselnötter, grovt hackade


Instruktioner

Krydda torskryggen med salt, peppar
Strimla spetskål och purjolöken. Finhacka dillen.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme i några minuter, de ska bara mjukna inte få färg.
Rör ner grädden och låt allt putra på svag varme så grädden kokar in i kålen.
Rör ner dill och rivet citronskal , smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
Bryn lite smör i en kastrull.
Hetta upp smör i en stekpanna och lägg ner torsken, stek ca 2-3 minuter på varje sida. Den ska få fin färg men får inte bli överstekt.
Lägg upp spetskålen på tallrikar, ta upp torsken försiktigt och lägg ovanpå. Strö hasselnötter ovanpå oh skeda över lite brynt smör.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

7 kommentarer

Gunilla 10 september, 2023 - 17:39

Jätte gott, bra recept.






Svara
Alexander 2 september, 2023 - 17:30

Fantastiskt enkelt och supergott!






Svara
ÅsaS 30 augusti, 2023 - 10:18

Jösses vilken helg vi har haft! Vår kägelklubb har arrangerat en stor tävling i helgen, med hundratalet spelare från 10 länder. Full fart från morgon till kväll. Vilket drag det blev! Spel, bankett, fest och ännu mera spel. Sitter här med en bakfull-känsla i hela kroppen, trots nyktert tillstånd. Så mycket att smälta och ta in, innan det är dags att planera nästa års tävling.
Men innan det är dags ska jag definitivt laga torsk både en och tre gånger. Receptet ovan låter som en god kombo, även om torskryggen med hetta och gult mos är min favorit 😍. Fram för mer fisk till folket – torsk, lax, gös, abborre..
Kram från den bortskämda som får filead fisk levererad till dörren 🥰

Svara
Birgitta 30 augusti, 2023 - 06:27

Tusen tack för dina underbara förslag!!

Svara
Maria 28 augusti, 2023 - 21:22

Har inte provat än, men ska.
Herregud, va det ser gott ut😊👌

Svara
Ewa 28 augusti, 2023 - 17:52

Jag har precis lagat detta och det blev ju så gott. Jsnon när man vill laga ngt av spetskål/vitkål. Torsken blev perfekt efter dina instruktioner. Kommer absolut göra det igen.






Svara
Åse 29 augusti, 2023 - 07:03

Vad roligt att höra Ewa!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.