Stekt ryggbiff med pommes duchesse, gräddig rödvinssås och sockerärter.

av Åse

Ytterligare en helgmiddag 😉

5 portioner á 14 pp

5 skivor ryggbiff á 150 g
900g potatis
Knappt 2 dl mellanmjölk
Riven parmesan
Sockerärter

Sås:
4 dl matlagningsgrädde
2 msk oxfond med rödvin.
En slatt rödvin
Salt och peppar

Sätt ugnen på 80 grader.
Ta fram biffarna. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och tillsätt mjölk, salt och peppar. Kör med en elvisp till potatismos.
Torka av biffarna med hushållspapper och salta och peppra. Sätt på fläkten, häll rikligt med smör i panna och stek biffarna på hög värme ca 11/2 minut sammanlagt. Lägg sedan in dem i ugnen med termometer i tjockaste delen och stek dem färdigt tills innertemperaturen visar ca 55-56 grader (då blir de lätt rosa). Koka under tiden sockerärterna och vispa ihop såsen (jag stekte även upp lite champinjoner). När biffarna är klara tas de ut (höj temperaturen på ugnen till 250 g) och folie lägges på, ställ åt sidan.
Klicka ut moset eller spritsa ut på ett bakplåtspapper och strör på riven parmesan (1 msk per person). Gratinera i 250 grader tills duchessen fått färg, det tar cirka 5 minuter. Servera genast och sist men inte minst servera ett riktigt gott rödvin (om ni dricker det)
Till detta drack vi MUSELLA Valpiocella

IMG_4362

IMG_4367

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

33 kommentarer

Viktvaktaren 6 februari, 2010 - 08:54

Tack för detta underbara recept! Njöt i fulla drag igår kväll. Även vinet var fantastiskt. Vi verkar ha samma smak på vin. 🙂

Här är några av mina favoriter:
Porypine Ridge (merlot, ej syrah)
Brolio
Tomas Hyland o alla andra viner från Penfold´s
Fonterutoli

Svara
Eveline 9 januari, 2010 - 18:30

Helt underbart recept. Godaste jag ätit på länge…. Tack!

Svara
isabeli 8 december, 2009 - 11:44

Ja tack!

Svara
Nina 7 december, 2009 - 19:18

Mums vad gott det ser ut! Det här ska vi definitivt testa nån helg.

Svara
Eva 7 december, 2009 - 12:05

Låter som ritktigt härliga recept, måste provas!!
Jag älskar att laga mat och testa nya recept så det är så kul när du bjuder på en massa gotta 🙂

Svara
Teres 7 december, 2009 - 10:02

Men det här måste jag pröva till nästa helg mums vad gott det ser ut.

HA riktig mys dag kram Teres

Svara
Ann-Sofie 6 december, 2009 - 22:31

Tack för dessa fantastiska recept! Du tar så fina bilder så allt skapar värsta lyxkrogskänslan :)) Och skumtomtar …. Yeaahi, om du äter, så kan jag också 🙂 Lycka! Jag hade gått ner 1,1 kg min första VV-vecka. Jättenöjd! Jag är fortfarande ovan vid att äta bröd etc, så det är roligt att få ett positivs resultat. Tillvaron blir ju onekligen enklare när man kan slänga ihop en matig macka eller liknande, istället för att enbart leva på protein, grönsaker och fett.

Svara
Åse 7 december, 2009 - 00:38

GRATTIS Ann-Sofie!!! Bra jobbat!! =))

Svara
Eva 6 december, 2009 - 19:58

Undrar vad det är för amarone vin du brukar dricka som verkar så gott?
Tack för härlig inspiration.
eva

Svara
Åsa 6 december, 2009 - 19:54

Hej Åse

Vad roligt att du börjat med lite points igen 🙂 gör livet så mycket lättare för en annan med dina underbara rätter färdig räknade … *hihi*
Har nu äntligen kommit tillbaka till verkligheten efter beskedet om Tvillingar och nu känns det riktigt bra 🙂
Synd bara att jag inte hinner in hos dig och är lika intresserad av mat som annars ..
Men såfort de är födda så blir det dags igen .,,
Slog mig en tanke man får ju 10 points mer när man ammar .. men om man dubbelammar så måste man väl få 20 points 😉

Stor kram

Åsa

Svara
Åse 7 december, 2009 - 10:42

Men så roligt!! När är du beräknad?? Det var # 3 o 4 va? KRAM!
Nu är det ju nytt pointsystem så jag vet inte hur många points men rejält mkt fler bör du ju få mer två;) haha

Svara
Sara 6 december, 2009 - 19:09

Vilka goda maträtter du hittar på! Jag kommer aldrig på vad jag ska laga. Tur att jag hittar lite inspiration här hos dig!!
Kram

Svara
katharina 6 december, 2009 - 17:15

men så gott =)

Svara
jenny friss 6 december, 2009 - 15:05

Hej Svejs!!!!
Det verka GOTT!!!! Var hittar du inspiration till all god mat??? Ha en skön kväll!

Svara
Aika 6 december, 2009 - 14:54

Lukas tyckte det var såååå gott med ”marsipan” i potatisen. Tog en stund innan jag fatta att det var parmesan han menade =)

Svara
Åse 7 december, 2009 - 10:40

Hahahaha ja godingen lämnade inge kvar på tallriken ;))

Svara
CI 6 december, 2009 - 14:02

Är så glad att du börjat lägga ut checklistan igen och en hel massa nya smaskiga recept!

Tack!

Svara
Åse 6 december, 2009 - 14:40

Roligt att du tycker det! 🙂

Svara
sarah 6 december, 2009 - 12:13

Ser gott ut!!
ser oxå att vi har lika smak när det gäller vin 🙂

Svara
Åse 6 december, 2009 - 14:42

Ja det var gott! Men inget klår ett Amarone 😉

Svara
cecilia 6 december, 2009 - 11:12

Vet du vad jag skulle vilja? Jo, att du var här hos mig och lagade mat varje dag!Gott och bekvämt hade det varit…..
Du gör så mycket god mat, även till vardags känns det som.
Inte lika fantasilös som jag till vardags.Måste börja ta efter dig.Det får bli mitt nyårslöfte!!

Svara
Åse 6 december, 2009 - 14:46

Ha ha vad gulligt skrivet 😉 glad jag blir! Det är inte alltid så lätt att ha fantasi i vardagen. Stor kram!

Svara
Malin J 6 december, 2009 - 10:16

Så gott det ser ut, du är ju värsta mästerkocken!!

Svara
Malin 6 december, 2009 - 01:45

Tack för tipset hur du steker köttet! Jag får aldrig mina biffar bra, men det kan bero på att jag steker dem i stekpannan hela tiden. Nu blir det pannan och sen UGNEN nästa gång! 🙂

Passar på att tacka för all inspiration du ger med din sida och dina recept. Så mycket god mat och så många nya recept som vi lagat det senaste året… Allt tack vare dig!

Svara
Åse 6 december, 2009 - 14:49

Ja det blir betydligt bättre! Dessutom kan man steka många fler biffar på så sätt och servera alla samtidigt 🙂

Svara
Anita 6 december, 2009 - 00:21

Det ser gott ut, men just nu är jag mätt och belåten. Har blivit bjuden på julbord idag. Skönt att ha lite veckobonus att ta till. Vägningen gick bra, är nöjd -0,5 kg.

Svara
Åse 6 december, 2009 - 14:50

Grattis!! Och vad gott med julbord!!

Svara
Emma H 6 december, 2009 - 00:18

Gud va gott det där såg ut!! Mums måste jag prova.

Va snygg du är på nya kortet:)

Kram Emma

Svara
Louice 5 december, 2009 - 23:07

Nu vart jag hungrig…Går det att skicka en portion via mail…… 😀

Svara
Åse 6 december, 2009 - 14:51

Det kanske kan bli en verklighet om några år :))

Svara
jennyh 5 december, 2009 - 23:07

Ser riktigt gott ut!

Svara
Frida 5 december, 2009 - 21:21

Mums!! Ser jättegott ut 🙂

Svara
Anna-Karin 5 december, 2009 - 21:05

Åhhh men hur gott lät inte de där då… Mums måste prova nästa helg… Tusen tack för alla fina tips och goda recept du lägger ut…Ha en fortsatt trevlig helg

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.