Ytterligare en helgmiddag 😉
5 portioner á 14 pp
5 skivor ryggbiff á 150 g
900g potatis
Knappt 2 dl mellanmjölk
Riven parmesan
Sockerärter
Sås:
4 dl matlagningsgrädde
2 msk oxfond med rödvin.
En slatt rödvin
Salt och peppar
Sätt ugnen på 80 grader.
Ta fram biffarna. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och tillsätt mjölk, salt och peppar. Kör med en elvisp till potatismos.
Torka av biffarna med hushållspapper och salta och peppra. Sätt på fläkten, häll rikligt med smör i panna och stek biffarna på hög värme ca 11/2 minut sammanlagt. Lägg sedan in dem i ugnen med termometer i tjockaste delen och stek dem färdigt tills innertemperaturen visar ca 55-56 grader (då blir de lätt rosa). Koka under tiden sockerärterna och vispa ihop såsen (jag stekte även upp lite champinjoner). När biffarna är klara tas de ut (höj temperaturen på ugnen till 250 g) och folie lägges på, ställ åt sidan.
Klicka ut moset eller spritsa ut på ett bakplåtspapper och strör på riven parmesan (1 msk per person). Gratinera i 250 grader tills duchessen fått färg, det tar cirka 5 minuter. Servera genast och sist men inte minst servera ett riktigt gott rödvin (om ni dricker det)
Till detta drack vi MUSELLA Valpiocella
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
33 kommentarer
Tack för detta underbara recept! Njöt i fulla drag igår kväll. Även vinet var fantastiskt. Vi verkar ha samma smak på vin. 🙂
Här är några av mina favoriter:
Porypine Ridge (merlot, ej syrah)
Brolio
Tomas Hyland o alla andra viner från Penfold´s
Fonterutoli
Helt underbart recept. Godaste jag ätit på länge…. Tack!
Ja tack!
Mums vad gott det ser ut! Det här ska vi definitivt testa nån helg.
Låter som ritktigt härliga recept, måste provas!!
Jag älskar att laga mat och testa nya recept så det är så kul när du bjuder på en massa gotta 🙂
Men det här måste jag pröva till nästa helg mums vad gott det ser ut.
HA riktig mys dag kram Teres
Tack för dessa fantastiska recept! Du tar så fina bilder så allt skapar värsta lyxkrogskänslan :)) Och skumtomtar …. Yeaahi, om du äter, så kan jag också 🙂 Lycka! Jag hade gått ner 1,1 kg min första VV-vecka. Jättenöjd! Jag är fortfarande ovan vid att äta bröd etc, så det är roligt att få ett positivs resultat. Tillvaron blir ju onekligen enklare när man kan slänga ihop en matig macka eller liknande, istället för att enbart leva på protein, grönsaker och fett.
GRATTIS Ann-Sofie!!! Bra jobbat!! =))
Undrar vad det är för amarone vin du brukar dricka som verkar så gott?
Tack för härlig inspiration.
eva
Hej Åse
Vad roligt att du börjat med lite points igen 🙂 gör livet så mycket lättare för en annan med dina underbara rätter färdig räknade … *hihi*
Har nu äntligen kommit tillbaka till verkligheten efter beskedet om Tvillingar och nu känns det riktigt bra 🙂
Synd bara att jag inte hinner in hos dig och är lika intresserad av mat som annars ..
Men såfort de är födda så blir det dags igen .,,
Slog mig en tanke man får ju 10 points mer när man ammar .. men om man dubbelammar så måste man väl få 20 points 😉
Stor kram
Åsa
Men så roligt!! När är du beräknad?? Det var # 3 o 4 va? KRAM!
Nu är det ju nytt pointsystem så jag vet inte hur många points men rejält mkt fler bör du ju få mer två;) haha
Vilka goda maträtter du hittar på! Jag kommer aldrig på vad jag ska laga. Tur att jag hittar lite inspiration här hos dig!!
Kram
men så gott =)
Hej Svejs!!!!
Det verka GOTT!!!! Var hittar du inspiration till all god mat??? Ha en skön kväll!
Lukas tyckte det var såååå gott med ”marsipan” i potatisen. Tog en stund innan jag fatta att det var parmesan han menade =)
Hahahaha ja godingen lämnade inge kvar på tallriken ;))
Är så glad att du börjat lägga ut checklistan igen och en hel massa nya smaskiga recept!
Tack!
Roligt att du tycker det! 🙂
Ser gott ut!!
ser oxå att vi har lika smak när det gäller vin 🙂
Ja det var gott! Men inget klår ett Amarone 😉
Vet du vad jag skulle vilja? Jo, att du var här hos mig och lagade mat varje dag!Gott och bekvämt hade det varit…..
Du gör så mycket god mat, även till vardags känns det som.
Inte lika fantasilös som jag till vardags.Måste börja ta efter dig.Det får bli mitt nyårslöfte!!
Ha ha vad gulligt skrivet 😉 glad jag blir! Det är inte alltid så lätt att ha fantasi i vardagen. Stor kram!
Så gott det ser ut, du är ju värsta mästerkocken!!
Tack för tipset hur du steker köttet! Jag får aldrig mina biffar bra, men det kan bero på att jag steker dem i stekpannan hela tiden. Nu blir det pannan och sen UGNEN nästa gång! 🙂
Passar på att tacka för all inspiration du ger med din sida och dina recept. Så mycket god mat och så många nya recept som vi lagat det senaste året… Allt tack vare dig!
Ja det blir betydligt bättre! Dessutom kan man steka många fler biffar på så sätt och servera alla samtidigt 🙂
Det ser gott ut, men just nu är jag mätt och belåten. Har blivit bjuden på julbord idag. Skönt att ha lite veckobonus att ta till. Vägningen gick bra, är nöjd -0,5 kg.
Grattis!! Och vad gott med julbord!!
Gud va gott det där såg ut!! Mums måste jag prova.
Va snygg du är på nya kortet:)
Kram Emma
Nu vart jag hungrig…Går det att skicka en portion via mail…… 😀
Det kanske kan bli en verklighet om några år :))
Ser riktigt gott ut!
Mums!! Ser jättegott ut 🙂
Åhhh men hur gott lät inte de där då… Mums måste prova nästa helg… Tusen tack för alla fina tips och goda recept du lägger ut…Ha en fortsatt trevlig helg