Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stekt lax med dijonnaise


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

Dijonnaise: (blir en större sats)

2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 msk grov fransk senap
½ tsk örtsalt
3 msk grovhackad persilja

Laxen:

1 portionsbit laxfilé
salt, peppar, gärna citronpeppar
smör att steka i


Instruktioner

Gör dijonnaisen först: Blanda ihop samtliga ingredienser. Ställ i kylskåp så länge.
Låt laxfilén bli rumsvarm innan den kryddas och läggs i het stekpanna med smör.
Stek laxfilén drygt 2 minuter på ena sidan, vänd den sedan och stäng av plattan och låt laxen ligga kvar i ca 3–4 minuter i stekpannan innan den läggs upp.
Servera med ugnstekta grönsaker eller en god grönsallad och dijonnaisen.