Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stekt lax med dijonnaise


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 laxfilé
salt och peppar
smör att steka i
½ dl dijonnaise

Dijonnaise (6 port):

2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 msk grov fransk senap
½ tsk örtsalt
3 msk grovhackad persilja


Instruktioner

Blanda ihop samtliga ingredienser till dijonnaisen. Ställ i kylskåp så länge.
Låt laxfilén bli rumsvarm innan den kryddas och läggs i het stekpanna med smör.
Stek laxfilén drygt 2 minuter på ena sidan, vänd den sedan och stäng av plat- tan och låt laxen ligga kvar i ca 3–4 minuter i stekpannan innan den läggs upp.
Servera med ugnsstekta grönsaker eller en god grönsallad och dijonnaisen.